За вбивство товариша мешканець Острожчини відсидить 9 років

Фото ілюстративне

За вбивство товариша по чарці острожанин сяде на дев’ять років.

 За вбивство товариша по чарці острожанин сяде на дев’ять років.

Того фатального дня 37-річний житель Острога вирішив зайти до 42-річного знайомого та з’ясувати, за що той побив його два місяці тому. Дискусія продовжилася за чаркою, а закінчилася смертельними травмами для гостя.

Кривдник тепер найближчі дев’ять років проведе за ґратами.

Стосунки між місцевими жителями, один із яких, 42-річний уродженць  Вінницької області, вже давно були напружені. Після останньої їхньої зустрічі за оковитою у лютому минулоріч, яка закінчилася бійкою, молодший чоловік потрапив на лікарняне ліжко. Однак, пролікувавшись, до поліції не звертався.

Тож, коли третього квітня йшов повз будинок острожанина, вирішив зайти та розібратися, за що ж той побив його. Розмова розпочалася за вечерею.

Коли обоє були добряче напідпитку, між чоловіками виникла сварка. Хто першим підняв руку — невідомо, однак 42-річний чоловік наніс гостю близько 20-ти ударів руками та ногами у різні частини тіла, від яких упав ниць і втратив свідомість. Кривдник залишив його на кухні, де все й відбувалося, і пішов спати. Уранці, виявивши того мертвим, зачинив двері будинку і подався до села Вілія Острозького району, де переховувався у знайомих.

Судово-медична експертиза встановила, що смерть чоловіка настала внаслідок закритої травми грудей та живота, переломів ребер, множинних розривів печінки з крововиливами та численних гематом.

«За частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України поліцейські розпочали досудове розслідування, — повідомив начальник Острозького відділу поліції Андрій Венгерчук.Проведеними розшуковими заходами зловмисника затримали оперативники та доставили до Острозького відділу поліції. Йому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що зловмисник вже перебував на лаві підсудних за скоєння крадіжки, однак тоді відбувся іспитовим строком. Загиблий теж відбував покарання за вчинення хуліганства.

На основі зібраних достатніх речових доказів, за результатами проведених необхідних слідчих дійкримінальне провадження із обвинувальним актом було скеровано до суду.

На судовому засіданні чоловік свою вину визнав частково та запевняв, що не мав наміру убивати, а лише захищався, оскільки той почав першим.

Однак відповідно до висновку експерта, травми виявилися настільки тяжкими, що потерпілий після побиття не мав жодної можливості собі допомогти і навряд чи взагалі міг вижити навіть при наданні своєчасної меддопомоги. Крім того, зловмисник швидкої медичної допомоги не викликав і будь-яких дій щодо надання допомоги не вчинив. При цьому, як зазначив експерт, жодних тілесних ушкоджень, характерних для боротьби та самооборони, на тілі підозрюваного не виявлено.

Обставинами, які обтяжують покарання підозрюваного є рецидив злочинів та вчинення злочину особою, що перебуває у стані алкогольного сп`яніння.

Крім того, обвинувачений по місцю проживання характеризується негативно. Тож суд визнав винним 42-річного чоловіка у вбивстві та призначив йому покарання у виді восьми років позбавлення волі, до якого приєднано рік невідбутої частини покарання за попереднім вироком.

 

Відділ комунікації
поліції Рівненської області


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.