Батьки про плани дітей не знали. На Рівненщини підлітків засудили за крадіжку

Фото ілюстративне

Недитячі ігри закінчилися кримінальною відповідальністю.

фото ілюстративне

Ця подія сталася в ніч з 13 на 14 квітня 2016 року. Двоє підлітків намагалися «обчистити» центральний супермаркет у м. Острог. Незважаючи на юний вік, неповнолітні досить детально продумали крадіжку, завчасно склали план, підготували спецодяг та знаряддя вчинення злочину, і, для сміливості вжили алкогольні напої. Однак, хлопці не довели злочин до кінця, так як на сигнал охоронної сигналізації до торгівельного центру «Острозький центральний універмаг» прибули працівники поліції, які припинили злочинні дії неповнолітніх.

Під час судового розгляду обвинувачені підтвердили, що після вживання пива прийшли до торгівельного центру із заздалегідь приготовленими балаклавами та склорізом, вирізали скло, через яке проникли до приміщення і у різних відділах, намагалися викрасти флешки, навушники, мобільні телефони, ножі, пістолети та інші товари. Неповнолітні повністю визнали свою вину у інкримінованому їм злочині, щиро розкаялися та вказали, що у зв’язку із скрутним матеріальним становищем та наявністю заборгованостей планували викрадене розпродати. Батьки про плани дітей не знали.

Окрім того, у ході судового розгляду прокурором було доведено, що 12.04.2016 року, близько 21 год. 30 хв., один із хлопців вчинив розбійний напад. Так, підліток, приховавши своє обличчя «балаклавою», проник до приміщення магазину «Мікс», що в місті Острог, та направивши в голову продавця попередньо заготовлений аналог пістолету «Beretta», вимагав гроші. Однак, потерпіла врятувалася за допомогою звичайної швабри, якою вона завдала удар нападнику. Підліток, отримавши відсіч, втік з магазину, не отримавши бажане.

Вироком Здолбунівського районного суду одного із обвинувачених визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15, ч.3 ст.185 КК України (замах на крадіжку, поєднану із проникненням до приміщення) та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, тоді ж як іншого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням до приміщення) та ч.3 ст.15, ч.3 ст.185 КК України (замах на крадіжку, поєднану із проникненням до приміщення) і призначено остаточне покарання 5 років позбавлення волі. Враховуючи те, що злочини вчинені неповнолітніми, які раніше не судимі, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочинів, судом вирішено, що їх виправлення можливе без ізоляції від суспільства, а тому звільнено від реального відбуття покарання та встановлено іспитовий термін.

 

Матеріали Здолбунівської місцевої прокуратури Рівненської області
 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Які послуги у «чорнобильській лікарні» оплачує держава

    19 03 2024, 11:42
    У 2024 році Рівненський обласний спеціалізований диспансе...
  • У Рівному запустили новий автобусний маршрут з оплатою QR-кодом

    19 03 2024, 11:08
    Маршрут №6 пролягатиме від мікрорайону Північний вулицею...
  • На Рівненщині похоронили трьох Героїв-захисників

    19 03 2024, 10:30
    У Вараському районі провели в останню дорогу Віктора Прис...
  • Закреслюють кандидатуру Путіна: у чаті виборчкому Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

    19 03 2024, 10:20
    У Росії та на окупованих ворогом територіях України продо...
  • У Дубенському районі під час гасіння пожежі знайшли тіло людини

    19 03 2024, 10:12
    Про це повідмляє ГУ ДСНС України у Рівненській області.
  • Віддаленими селами Рівненщини їздять медики, щоб проводити зустрічі з батьками

    19 03 2024, 09:55
    Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профіла...
  • Сьогодні частина вулиць Квасилова буде без води

    19 03 2024, 09:05
    19 березня, з 09.00 до 17.00 через ремонтні роботи на вод...