На Рівненщині в одному торговельному закладі запобігли кільком крадіжкам

Фото ілюстративне

Днями працівники Управління поліції охорони тричі запобігли скоєнню крадіжок побутових товарів в одному і тому ж закладі.

фото ілюстративне

Днями працівники Управління поліції охорони тричі запобігли скоєнню крадіжок побутових товарів в одному і тому ж закладі.

В обідню пору в одному із супермаркетів спрацювала кнопка «Термінового виклику поліції». На сигнал негайно прибув наряд взводу реагування батальйону поліції охорони. На місці було виявлено, що відвідувач гіпермаркету вибрав товар, який йому знадобився, і попрямував до виходу. Однак пильний працівник поліції охорони не допустив скоєння крадіжки, і під час поверхового огляду виявив, що 46-річний житель Рівненської області намагався вкрасти кутовий кран вартістю 125 гривень.

Вдруге в тому ж закладі правоохоронці виявили дещо незвичайну поведінку невідомого громадянина. Як з’ясувалося, відвідувач намагався винести поза касу торгівельного залу будівельні матеріали – два металеві гачки та викрутку, на загальну суму 136 гривень. Зловмисником виявився 31-річний житель Рівненської області.

А невдовзі у приміщенні гіпермаркету до правоохоронців знову звернувся працівник закладу та вказав на жінку, яка пройшла повз касу, не розрахувашись. Наздогнавши на вулиці невідому громадянку, наряд поліції провів зовнішній огляд підозрюваної. Виявилося, що у магазині 61-річна жителька Рівненщини зазіхнула на різноманітні побутові товари, а саме – розетку, приборний кран та подовжувач – всього вартістю 676 гривень.

За протиправні дії чоловіки понесуть адміністративну відповідальність за статтею 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення – дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправних робіт на строк до одного місяця або адміністративного арешту на строк до 10 діб.

А зловмисниця за вказану крадіжку понесе відповідальність за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Анастасія Гюрджан,
Управління поліції охорони
в Рівненській області

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...
  • На Сарненщині сталася смертельна аварія

    18 03 2024, 19:27
    Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика.
  • Двоє костопільчан зберігали психотропи

    18 03 2024, 18:26
    Їх викрили поліцейські.
  • На Рівненщині повідомлено підозру чоловіку через незаконний промисел бурштину

    18 03 2024, 17:33
    У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слід...
  • На Сарненщині вчергове виявили незаконних бурштинокопачів

    18 03 2024, 17:02
    Всюдихід, мотопомпи та бурштин: старателів під час незако...
  • «Буде двічі більше хороших «ванюшек, альошек і нікалаш»: потрібні донати на дрони

    18 03 2024, 16:33
    У Рівному волонтери виготовляють дрони. «Залізних пташок»...
  • Рівне проведе в останню путь 21-річного воїна «Каркаде»

    18 03 2024, 15:41
    Він міг би продовжувати вчитися, вести боротьбу через мис...