У всьому світі це сімейна династія, це добре, - директор, який тримав дітей у холоді, про працевлаштування сина та невістки

Фото ілюстративне

Сьогодні в Рівненській ОДА скликали конференцію, на якій пояснювали, чому особливі діти в Ясининицькому навчально-реабілітаційному центрі потерпали від холоду, а директор закладу грівся – в своєму кабінеті мав велику батарею.

Сьогодні в Рівненській ОДА скликали конференцію, на якій пояснювали, чому особливі діти в Ясининицькому навчально-реалібілітаційному центрі потерпали від холоду, а директор закладу грівся – в своєму кабінеті мав велику батарею. Нагадаємо, що в кімнатах закладу температура сягала 13 градусів, а в окремих приміщеннях – навіть 11 градусів тепла. Директор центру Степан Копера має на це свої пояснення – каже, що економив, приділяв увагу державницькому питанню та просив його зрозуміти.

НА РІВНЕНЩИНІ ДИРЕКТОР ЗАКЛАДУ ГРІЄ СЕБЕ, А ОСОБЛИВИХ ДІТЕЙ ВИПРОБОВУЄ ХОЛОДОМ (ВІДЕО)

- Угораздило мене прийняти своє рішення. Коли я побачив, що перепалено у січні, а зменшено в лютому коштів, то прийняв таке рішення, щоб зекономити на газі і зберегти кошти. Мене підкупило те, що діти встають, йдуть на фізкультурні заняття, лікувальну фізкультуру, діти рухаються, вони одягнуті. В тому одязі сидять і на заняттях. Тому зробив таку дурницю, що взяв і відключав. А мені треба було палити, скільки влізло, але хочеться подумати і за себе, і за державу, і за ліміти, які були виділені, - розповів Копера.

На фото Олег Пекарський та Григорій Таргонський

Після розголосу скандалу в засобах масової інформації надійшла реакція з ОДА – було створено робочу групу, яка виїхала в заклад із перевіркою, натомість директору центру ще й грошей «підкинули» – 40 тисяч гривень на оплату за газ.

Тепер начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський запевняє, що питання начебто вирішене, мовляв, за самоуправство директору світить догана, проте звільняти його ніхто не збирається. У поліції та в прокуратурі тим часом відкрили кілька проваджень стосовно службового недбальства та службового зловживання керівництва закладу.

- Жодних вказівок з боку ОДА щодо економії коштів не було. Але факт було встановлено, відповідно до керівника закладу вживаються заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності, - наголосив Таргонський.

За його словами, з вчорашнього дня температурний режим у закладі відновлено. Це підтвердили й журналісти, які вчора виїжджали на місце – температура вже досягала 18 градусів.

Але, окрім температурного режиму, помітні й інші не менш цікаві аспекти – у закладі до 30 листопада минулого року працював син Степана Копери, а його невістка Ірина Копера досі займає посаду логопеда.

- Ми повинні таку інформацію надати відповідному суб’єкту у сфері протидії корупції, що і буде зроблено управлінням освіти, - запевнив Григорій Таргонський.

У закладі на сьогодні перебуває 38 дітей, а працівників – 76, але не всі працівники мають нормований робочий день. При цьому, деяких працівників можна й не застати на робочому місці. Перевіркою було встановлено, що це пов’язано з тимчасовою непрацездатністю, або відпусткою.

- Це текучий графік, - так пояснив Копера.

На фото Степан Копера

Він вважає працевлаштування своїх родичів звичним явищем, а до журналістів мав претензію, чому не пишуть про це «у позитивному світлі»:

- Журналісти зіграли надзвичайно позитивну роль, але в мене складається враження, що вас хтось спрямував і ви трішки перегнули. Ви зробили велику справу – є чорне, а є біле. Але мені здається, ви мені ніколи не скажете і я не хочу цього знати, але вас хтось так спрямував. А знаєте в чому? Коли ви прийшли до мене в кабінет, то відразу пішли туди, де торцева група і де було найхолодніше. Мене це завело. Ето раз. Потім ви почали говорити за сина і за невістку. Ну, кругом в усіх закладах України, по всьому світу це сімейна династія, це добре, це ви повинні були в позитивному факторі висвітлити. Звичайно, антикорупційне, але воно вже послабло. Як говориться, воно до ума дійде до всіх, що це повна фігня. Але ви своє діло зробили зажорстко, ви палку перегнули, - заявив Копера.

Його перебив Григорій Таргонський, зазначивши, що «в нашу компетенцію не входить давати оцінку діяльності мас-медіа».

Слід зазначити, що даний випадок в Ясининицькому навчально-реабілітаційному центрі збурив керівників інших закладів, адже подібних інцидентів – що стосується не тільки температурного режиму, але й інших зловживань, можна віднайти чимало. В ОДА повідомили, що за наслідками інциденту в Ясининичах запросили керівників інших закладів, щоб провести позачергову нараду з роз’ясненнями щодо викладених фактів.

 

 

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...