На Рівненщині чоловік вдома організував міні-завод з виробництва вибухівки (+фото)

Фото ілюстративне

Міні-завод вибухівки викрили оперативники на Рівненщині.

Міні-завод вибухівки викрили оперативники на Рівненщині.

Під час санкціонованого обшуку у господарстві 43-річного уродженця Грузії, жителя села Нова Українка Рівненського району, оперативники виявили та вилучили більше 50-ти предметів, які незаконно зберігалися чоловіком, серед яких була зброя та суміші для виготовлення вибухівки.

Відповідно до ухвали слідчого судді працівники карного розшуку Рівненського районного відділення поліції провели обшук у господарстві жителя дачного масиву села Нова Українка.

На кухні правоохоронці виявили сховану перероблену гвинтівку з військовим оптичним прицілом, п’ять малокаліберних патронів до неї, пристрій схожий на пістолет-револьвер системи Нагана без ударно-спускового механізму, три ножі-мечі, чотиригранний голковий штик-ніж до гвинтівки, округлий предмет з двома лезами, два затвори кустарного виробництва, сокира, виготовлена по типу японської холодної зброї та спеціальний лом.

На горищі також виявили шість ємкостей загальним об’ємом понад 13 літрів із селітрою та сріблястою порошкоподібною речовиною, пакет із шрапнеллю, дві коробки із капсулями до вогнепальних патронів, шість кілограмів графіту особливої чистоти, поліетиленовий пакет з сріблястою порошкоподібною речовиною, сіру речовину у полімерній плівці, обмотану чорною ізоляційною стрічкою та аналогічно запакований циліндричний предмет, каміння бурштину-сирцю різних фракції, а також респіратор та тертку для сірки.

Та найбільшу увагу поліцейських привернув балон із-під вогнегасника, в середині якого був через спеціальний отвір закладений електричний провід на кінці з циліндром, схожим на детонатор, та ще два саморобні вибухові предмети, щільно замотані у плівку.

Крім того, під час обшуку правоохоронці виявили п’ять документів (паспорти, посвідчення та техпаспорт), виданих на різні особи. Їх також вилучили та перевіряють на предмет підробки чи викрадення.

Також у ніші правоохоронці виявили 11 електроінструментів. Чи крадені вони, з’ясовуватимуть у ході досудового розслідування.

«За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами триває досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой. — Усе вилучене направлено на експертизу, за результатами якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення».

Зі слів працівників вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області самі по собі окремо речовини не становлять загрози, однак при певних комбінаціях – це вибухова речовина.

З’ясувалося, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та незаконного поводження зі зброєю. Його за місцем проживання на момент
приїзду поліцейських удома не було, тож власника міні-заводу вибухівки наразі розшукують оперативники.

 

Відділ комунікації
поліції Рівненської області


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.