«Людина залишається на свободі і робить все, що хоче», - журналістка про погрози депутата Рівнеради

Фото ілюстративне

Допис про тиск та погрози з боку депутата Рівнеради Олександра Бабата журналістка Інна Білецька написала вчора.

Допис про тиск та погрози з боку депутата Рівнеради Олександра Бабата журналістка Інна Білецька написала вчора. В ньому зазначала, що депутат звинуватив її у крадіжці фамільного хреста та додала скріншот переписки з Олександром Бабатом. Вочевидь, даний акаунт, хоч й під іншим ніком, але все ж належить депутату (це легко перевірити за його номером телефону). Більше того сам Бабат не заперечує, що звинувачує журналістку в крадіжці.

Власне, Інна Білецька говорить, що до зустрічі з депутатом під час роботи над матеріалом щодо зникнення будівельника Андрія Артвінського, з ним не спілкувалася. Версію депутата нам почути не вдалося, адже перший дзвінок від журналіста порталу «ЧаРівне.інфо» пан Бабат проігнорував, наступного разу він підняв слухавку, але на запитання, чи у нього є дві хвилини часу, відповів, що немає та кинув слухавку.

Журналістка нам розповіла, що погроз у Фейсбук більше немає, але вона перебуває у стані очікування. Звинувачення депутата в крадіжці розцінює як тиск на журналіста.

- Бабат спілкується з певною категорією людей, за моїми даними. І ці люди близькі до криміналітету, наскільки я знаю. Це людина з 90-их. І зрозуміло, що в мене виникають певні побоювання за мою безпеку. І те, що він депутат, мене жодним чином не заспокоює. Вчора протягом дня він не припиняв мені писати – «поверни хрестика», «твоє життя зміниться назавжди», «ти сядеш за крадіжку хрестика». Але я не знаю, про який хрестик може йти мова, - зазначає Інна Білецька.

На фото Інна Білецька

Хоч якихось прямих звинувачень життю та здоров’ю не було, але журналістка розповідає, що це вплинуло на неї психологічно.

- Коли я робила матеріал, то я зверталася за коментарем. Так, ми заходили до нього на подвір’я. Але в хату ми не заходили, тому доступу до його речей не мали. Я вважаю, що як журналіст я повинна була використати всі можливості, щоб отримати його коментар. А те, що він буде вигадувати – то це нічим іншим як тиском на мене назвати не можна. Це вже не жарти. Крім того в прокуратурі говорять, що не оголошують підозру, бо вже призначено близько десятка експертиз. Людина залишається на свободі і робить все, що хоче, - каже Білецька.

Зі її слів, після пояснень про тиск та переслідування, Бабат почав вести мову про суди. Відтак, журналістка вирішила написати заяву в поліцію. Але водночас питає, чому Олександр Бабат має претензії саме до неї.

- Зі мною були інші журналісти. Крім того на подвір’ї стояли машини, було чути голоси інших людей. Підозрюю, що протягом місяця до нього багато людей ходило. Минув місяць і тільки зараз він придумав, що я взяла хрестика. Це абсолютна вигадка, - переконує Білецька.

У відділі комунікації поліції області підтвердили, що заява від журналістки була зареєстрована в Рівненському відділі поліції та внесена до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені правопорушення, або інші події. В той же час заяв від пана Бабата про крадіжку хрестика не надходило.

У своєму дописі Інна Білецька зокрема зверталася й до очільників ВО «Батьківщина», адже даний депутат представляє саме цю політсилу в Рівнераді. Ще вчора народний депутат Сергій Євтушок дав пояснення з цього приводу. 

А сьогодні від облорганізації партії оприлюднили звернення до прокурора області та начальника поліції області, в якому просять підтвердити, або спростувати слова журналістки.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині похоронили трьох Героїв-захисників

    19 03 2024, 10:30
    У Вараському районі провели в останню дорогу Віктора Прис...
  • Закреслюють кандидатуру Путіна: у чаті виборчкому Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

    19 03 2024, 10:20
    У Росії та на окупованих ворогом територіях України продо...
  • У Дубенському районі під час гасіння пожежі знайшли тіло людини

    19 03 2024, 10:12
    Про це повідмляє ГУ ДСНС України у Рівненській області.
  • Віддаленими селами Рівненщини їздять медики, щоб проводити зустрічі з батьками

    19 03 2024, 09:55
    Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профіла...
  • Сьогодні частина вулиць Квасилова буде без води

    19 03 2024, 09:05
    19 березня, з 09.00 до 17.00 через ремонтні роботи на вод...
  • Коли чекати потепління: синоптики розповіли коли у Рівному та області буде тепло

    19 03 2024, 08:10
    Початок тижня з мокрим снігом та дощем, до вихідних потеп...
  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...