Драганчук, Корнійчук та Кучерук обговорювали бюджетні питання

Фото ілюстративне

У День місцевого самоврядування бюджетна комісія обласної ради прийняла низку важливих рішень.

7 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, яке провела перший заступник голови комісії Діана Гордійчук.

Участь у засіданні взяли голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук, його перший заступник Олександр Корнійчук, голова постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури Микола Кучерук, перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Приварський, заступник голови облдержадміністрації, голова постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села Світлана Богатирчук-Кривко.

У результаті роботи постійної комісії було прийнято рішення з восьми питань порядку денного, що зумовлено завершенням бюджетного року, необхідністю затвердження, розподілу та перерозподілу передбачених області обсягів міжбюджетних трансферів.

Зокрема, з метою недопущення заборгованості та проведення виплат відповідної допомоги в 2016 році у повному обсязі було перерозподілено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ям за принципом «гроші ходять за дитиною».

Також внесено зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету та міжбюджетні трансферти, зокрема, на реконструкцію Степангородської ЗОШ І-ІІІ ст. Володимирецького району під школу-дитячий садок на суму 500 тис.грн., на будівництво котельні у Ступнівській школі Здолбунівського району – 34,3 тис.грн., капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Шкільної з транспортною розвязкою на перехресті вулиць Шевченка, Шкільна та Паркова міста Здолбунова – 200 тис.грн.

Депутати обласної ради також підтримали своїм рішенням розподіл між бюджетами п’яти об’єднаних територіальних громад, які знаходяться на прямих бюджетних відносинах з державним бюджетом у 2016 році, кошти в сумі 9 682,8 тис.грн. на придбання шкільних автобусів, оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадження енергозберігаючих технологій.

Кошти отримають Бабинська (1367,1 тис.грн.) та Бугринська (1457,6 тис.грн.) ОТГ Гощанського району, Клесівська (2987,5 тис.грн.) ОТГ Сарненського району, Миляцька (2959,2 тис.грн.) ОТГ Дубровицького району, Підлозцівська (911,4 тис.грн.) ОТГ Млинівського району.

Розподілено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на:

- надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на суму 22 085 тис.грн.;

- на виплату допомоги сім`ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідак психічного роздаду на суму 36 066 тис.грн.

Внесено зміни до обласного бюджету на 2016 рік:

- на виконання Програми ветеринарно-санітарних заходів з профілактики та оздоровлення від африканської чуми свиней на території Дубенського району на суму 20 тис.грн.;

- для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф збільшено доходи загального фонду обласного бюджету на загальну суму 158 тис.грн., як субвенція з місцевих бюджетів Дубенського району – 5 тис.грн, Здолбунінвського району – 13 тис.грн. та м.Рівне – 140 тис.грн.

Розподілено додатковий обсяг медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад на оплату праці з нарахуваннями і оплату комунальних послуг та енергоносіїв у 2016 році у повному обсязі, у тому числі на оплату праці з нарахуваннями з метою обслуговуванням громадян, що переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО на загальну суму 14 068,6 тис. грн.

 

Прес-служба Рівненської обласної ради


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...