У Рівному молода пара "видурювала" гроші за оформлення шенген-віз (ФОТО)

Фото ілюстративне

Співробітники Поліського управління кіберполіції ДКП НП України у Рівному викрили двох співмешканців, які ошукали громадян на десять із половиною тисяч гривень.

Співробітники Поліського управління кіберполіції ДКП НП України у Рівному викрили двох співмешканців, які ошукали громадян на десять із половиною тисяч гривень, пропонуючи послуги з оформлення віз. Тепер вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Під час досудового розслідування за фактом шахрайства у відкритому кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України поліцейські встановили, що 19-річний та 21-річна жителі Рівного, створивши групу в одній із соціальних мереж, пропонували послуги з отримання віз до країн Європи. За попередню консультацію щодо оформлення необхідних документів вони обумовили й відповідну ціну — півтори тисячі гривень. Поліцейські встановили причетність зловмисників до шахрайських дій щодо сімох жителів області на загальну суму десять тисяч 500 гривень.

Кіберполіцейські спільно із слідчими Рівненського відділу поліції провели три санкціонованих обшуки за їхніми адресами проживання та тимчасового перебування. За їх результатами вилучено вісім банківських платіжних карток, сім-картки, два смартфони та півтори тисячі гривень.

«Наразі вирішується питання про повідомлення двом жителям Рівного про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень і обрання міри запобіжного заходу, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції Олег Лепеха. — Поліцейські також перевіряють їх на причетність до інших аналогічних злочинів».

У ході досудового розслідування кримінальне провадження, відкрите за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу, буде перекваліфіковане на частину 3 цієї ж статті — шахрайство, вчинене у великих розмірах, яка передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...