Громадян просять не панікувати: на Рівненщині перевіряють цивільну систему захисту

Фото ілюстративне

Жителів Рівненщини просять не панікувати: в області перевіряють цивільну систему захисту.

На Рівненщині розпочалися масштабні командно-штабні навчання з перевірки цивільної системи захисту. Тож мешканців області просять зберігати спокій та не панікувати.

Відтак, на потенційно небезпечних об’єктах пройдуть відпрацювання з ліквідації умовних надзвичайних ситуацій. Таким чином визначатиметься готовність усіх причетних служб до цієї роботи.
«Цьогоріч приділяється велика увага цивільній системі Рівненщини. І недарма. Адже територія знаходиться між двома атомками, тут є потенційно небезпечні об’єкти. А ще – велика зона заліснення та поклади торфу, що періодично потерпають від загорання. Тож під час навчань усі служби повинні показати високу злагодженість та оперативність», - повідомив перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Зокрема, будуть відпрацьовані умовні аварії, що викликані різким погіршенням погодних умов, катастрофами на потенційно-небезпечних об’єктах – ВП «РАЕС», ПАТ «Рівнеазот», ТОВ «Свиспан Лімітед».
Столичні фахівці будуть оцінювати не тільки усунення недоліків, що були допущені під час попередньої перевірки, а й надаватимуть методичну допомогу учасникам навчань.
«Навчання – це найвища форма перевірки ступеня готовності регіону в умовах надзвичайних ситуацій, а також забезпечення безпеки життєдіяльності його жителів. В першу чергу, перевірятимуться практичні навики усіх причетних служб в умовних надзвичайних ситуаціях. А це робота Рівненської ОДА, РДА, міськвиконкомів, суб’єктів господарювання, працівників «швидких» та поліцейських. Звертатиметься увага й на підготовку комунальної сфери та дорожнього господарства області до зимового періоду, в який зазвичай відбувається багато аварій», - зазначив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Маюров.

Водночас посадовець висловив сподівання про те, що під час навчань усі покажуть відмінні знання, які будуть застосовуватися у повсякденній роботі. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...