Розпивання спиртних напоїв, гуркіт та музика: чому рівняни повстали проти «Джемму»? (+фото)

Фото ілюстративне

У Рівному власники кафе «Джемм» зводять добудову. Поруч можна побачити паспорт на будівництво, виданий 16 серпня 2016 року обласною ДАБІ. Замовником робіт виступає підприємець Вайнер В.М. Однак, проти добудови різко виступають мешканці будинку по вул. Короленка, 3.

У Рівному власники кафе «Джемм» зводять добудову. Поруч можна побачити паспорт на будівництво, виданий 16 серпня 2016 року обласною ДАБІ. Замовником робіт виступає підприємець Вайнер В.М. Однак, проти добудови різко виступають мешканці будинку по вул. Короленка, 3.

Рівняни заявляють, що будівництво приносить їм багато дискомфорту. Що саме не подобається мешканцям, з’ясовував журналіст порталу «ЧаРівне.інфо».

Як виявилося, конфлікт є задавненим і триває з самого початку зведення кафе «Джемм». Однак, активна його фаза припала саме після початку нових будівельних робіт. Рівняни раніше скликали збори, на яких радилися як вчинити в ситуації, що склалася. І, напевно, обурення дещо стихли б, якби не події сьогоднішнього ранку, коли під «Джемм» під’їхав бетонозмішувач. За словами жителів, він проїжджав по зеленому газону та змусив їх вийти та завадити подальшому будівництву.

Найбільше мешканці будинку по вул. Короленка скаржаться на шум, гуркіт, музику, розпивання спиртних напоїв та перекури. Головні з вимог - визначити точний графік роботи та припинити будівництво. 

- Проблема із «хвостом», але від початку людей ніхто не запитував, чи можна будувати. Це було років 3 чи 5 тому. Сьогодні ж ми бачимо певні порушення відстані між житловими будинками та розважальними закладами. Однак, пан Вайнер вирішив продовжувати будівництво, - розповів мешканець будинку № 3 Ігор Грубий.

Саме від його імені подали до міського суду, щоб заборонити підприємцю будуватися. Вже незабаром має відбутися підготовче засідання: «Вирішили подати до суду, бо іншого рішення не знайшли», - пояснює Ігор Грубий.

У міському суді зараз знаходиться дві справи, одна з яких щодо скасування містобудівних умов, а інша – про захист житлових прав мешканців. Ще одна справа знаходиться у Господарському суді Рівненської області, повідомив адвокат Анатолій Діденчук, який представляє мешканців будинку.

- Зараз суддя вирішує питання відкриття провадження, також подана заява про вжиття заходів забезпечення позову, зокрема заборонити до моменту слухання справи здійснювати будь-які будівельні роботи, - додав він.

- Ми проти добудови, тому що збільшується кількість нетверезих людей та кількість автомобілів, які ніколи тут не їздили. Вони працюють до двох ночі, хоча було домовлено, що будуть працювати до десяти вечора. Вони їздять тільки через наш двір, бо в’їзд через “Фуршет" закрито. Ми цьому далеко не раді, - розповів інший мешканець Андрій Тригуб. 

Окрім цього рівняни бідкаються, що їхню думку стосовно розбудови ніхто не запитував. На запитання, чи можуть якось домовитися з підприємцем Вайнером, відповідають, що ні.

- Ми категорично проти. Літнього майданчику в нього взагалі не повинно бути. Тепер він захоплює не вздовж, а вверх, - переконує пан Тригуб.

Коли «Джемм» будувався, каже мешканець будинку, то за планом, був під’їзд через територію «Фуршету». І ніби домовилися, що через житлову територію їздити не будуть. Але буцімто власник «Фуршету» заборонив проїзд власнику «Джемму». 

На місці перебував депутат Рівнеради Олег Карпяк. Пояснював, що хотів вступити в депутатську комісію, яка була створена для залагодження конфлікту. Однак, комісія не може розпочати роботу, бо не збирається кворуму. Карпяк вважає це саботажем.

- Фракції неактивно делегують кандидатів в цю комісію. Маємо таку колізію. Я не знаю, чи спеціально, чи неспеціально це роблять – чи дають забудовнику зробити свою справу, - запевняє депутат. – Можливо, потрібно запитати у голів фракцій, чому так.

Карпяк повідомив, що голова комісії мав розмову з власником «Джемму» Віктором Вайнером, щоб він не розпочинав будь-які роботи перед рішенням комісії. Але з боку підприємця була дана відповідь, що роботи не припинятимуться.

Підприємець Вайнер відмовився надавати коментар по телефону. Лише сказав, що не всі мешканці виступають проти його кафе, а лише «ті, яких завербували». А «замовником», за його словами, є «Злата Плаза». Вайнер заявив, що жителі будинку не запросили його для розмови. Потім він почав відмовлятися від своїх слів, але погодився на розгорнутий коментар. Просив перетелефонувати завтра, щоб домовитися про зустріч із журналістом.

Оновлено: патрульна поліція Рівного оприлюднила відео, як сьогодні вранці заїжджав бетонозмішувач. 

 

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...