Міська влада Рівного тішиться новими зупинками (+фото)

Фото ілюстративне

Сьогодні у Рівному презентували «розумні зупинки». Захід кілька разів анонсувався прес-службою міської ради, а розпочатися мав о 14.30. Втім, мера Рівного Володимира Хомка можна було побачити на Театральній задовго до зазначеного часу.

Сьогодні у Рівному презентували «розумні зупинки». Захід кілька разів анонсувався прес-службою міської ради, а розпочатися мав о 14.30. Втім, мера Рівного Володимира Хомка можна було побачити на Театральній задовго до зазначеного часу. Таке враження, що пан Хомко «світився від радості». Ба більше, аби продемонструвати третю зупинку – на Луцькому кільці припрошував журналістів до авто.

- Будь ласка, поїхали. В мене є в машині декілька місць, - каже мер.

Перед цим міський голова нагадав, що розпочалося все з того, що «за бюджетні кошти через силу встановили більше 300 GPS-трекерів». Далі Володимир Хомко прорекламував цікавинки, які пропонують «розумні зупинки»:

- По-перше, у смартфоні без цієї зупинки ви можете відслідковувати рух транспорту. В кого є 3G, то це можна в будь-якій точці міста. Далі ви можете користуватися безкоштовним wi-fi, заряджати телефон, сховатися від дощу, подивитися рекламу. В нас готується ще одна фішка - це звукова реклама. І 10 зупинок – на наступний рік. Проводьте конкурси, звертайтеся до мене через ЗМІ та петиції.

Зупинки на Театральній почали встановлювати близько двох місяців тому. Роботи завершили лише зараз. Проте на початковій стадії в активістів з’явилися сумніви щодо доцільності місця розташування.

«В результаті схеми розташування павільйону створюється конфліктна ситуація між людьми, що стоять, очікуючи на прибуття автобусу на посадковому майданчику, та пішоходами, що рухаються повз зупинку, адже їм прийдеться буквально «продиратися» через натовп…», - йшлося у зверненні активістів.

Ці побажання ніхто не взяв до уваги. Очільник міського управління транспорту та зв’язку Віталій Миронюк спростовував усі зауваження.

Одна «розумна зупинка» показує прибуття маршруток, а інша – тролейбусів. Крім того на зупинці можна підзарядити портативний пристрій та користуватися wi-fi.

Кошти витрачала житомирська фірма «Автоімідж». Вартість однієї зупинки разом з підключенням, за словами комерційного керівника фірми Андрія Умінського, - близько 130 тисяч гривень. Третя зупинка – на Луцькому кільці, зі слів мера Рівного, коштує вдвічі більше. Її встановив один з підприємців.

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...