На сесії критикували роботу патрульної поліції Рівного

Фото ілюстративне

Депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець вщент розкритикував нову поліцію. Зокрема він зазначив, що поліцейські в три рази отримують більшу зарплату, а працюють, мовляв, набагато менше, ніж їхні попередники. З цим твердженням був не згодний міський голова Рівного Володимир Хомко та міські депутати.

Депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець розкритикував нову поліцію. Зокрема він зазначив, що поліцейські в три рази отримують більшу зарплату, а працюють, мовляв, набагато менше, ніж їхні попередники. З цим твердженням був не згодний міський голова Рівного Володимир Хомко та міські депутати.

- Якщо говорити по зарплаті, то вона втричі більше, а по роботі – в п’ять разів менше. Вони приїдуть хіба що вчасно, але по роботі є питання, - каже Чугуєвець. - … До речі, в мене прибиральниця не може взяти довідку про травмування в ДТП. В нас сталися крадіжки. Нуль. Поліція нічого не робить. Робота їхня піар – білборди і все. Більше того поліціянти паркують авто будь-де. Їдуть по три-чотири машини разом, - заявив Чугуєвець.

На фото Анатолій Чугуєвець

За поліцейських заступився депутат Святослав Євтушенко та екс-депутат Олександр Лащук: «Патрульні краще працюють за ДАІшників», - каже він. «Абсолютно так», - підтримав мер Рівного.

- Хочу сказати, що вони свою роботу виконують, хай не на 100 %, але місто змінилося. Нам потрібно від міської ради підставити поліції своє плече, - зазначив депутат Олександр Нестерук.

Так депутати обговорювали питання «Про затвердження комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю в м. Рівному на 2016-2020».

Депутат Богдан Гапяк запропонував колегам «почати із себе». Потім дали змогу висловитися начальнику патрульної поліції Рівного Сергію Мерчуку, який зазначив, що попри критику, патрульна поліція працюватиме далі: «Хотів би пролити світло на діяльність патрульної поліції, яка була створена 19 квітня. Ми покриваємо 240 кілометрів траси та місто Рівне. Ми реагуємо на всі виклики. За час роботи було розкрито більше 250 злочинів. Була пророблена колосальна робота. Розумію, що, можливо, комусь не подобається, що ми почали штрафувати всіх. Але хочу наголосити, що тепер телефонне право вже не діє. За час патрульної поліції ми зловили більше 600 водіїв у стані алкогольного сп`яніння. Комусь не подобається. Але ми будемо працювати далі».

Зрештою депутати підтримали обговорюване питання.

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...