Активісти такі професори, - чиновник пояснив, як мають стояти «розумні зупинки» у Рівному (+фото)

Фото ілюстративне

У Рівному на Театральній площі встановлюють так звані «розумні зупинки». Витрати взяла на себе житомирська фірма «Автоімідж», яка займалася вставленням у тролейбусах GPS-приладів.

У Рівному на Театральній площі встановлюють так звані «розумні зупинки» - із зарядкою для мобільних телефонів та з wi-fi. Витрати взяла на себе житомирська фірма «Автоімідж», яка займалася вставленням у тролейбусах GPS-приладів.

Зупинки почали облаштовувати кілька днів тому. У соцмережах виникла дискусія щодо місця їх розташування. Активісти оприлюднили звернення до міського голови Рівного, в якому просили Володимира Хомка втрутитися в ситуацію, бо мали ряд зауважень до проекту розташування павільйону. 

- Щодо влаштування зупинкового павільйону (навісу) на зупинці громадського транспорту «Театральна площа»
6 серпня 2015 року ми зверталися до Вас з пропозиціями щодо влаштування зупинкового павільйону (навісу) на найзавантаженішій зупинці ГТ «Площа театральна» на що отримали відповідь від (лист від 21.08.2015р. № К 4335/2), що на черговому засідання координаційної ради з безпеки дорожнього руху в м. Рівне прийнято рішення доручити управлінню містобудування та архітектури міськвиконкому розробити відповідний проект. Наразі розпочато будівельні роботи по монтажу павільйону. Павільйон встановлюють на відстані від проїзної частини близько 4,75 м., таким чином фактично сумістивши посадковий майданчик та тротуар, адже між павільйоном і ґанком магазину лишається близько 1 м. В результаті такої схеми розташування павільйону створюється конфліктна ситуація між людьми, що стоять, очікуючи на прибуття автобусу на посадковому майданчику, та пішоходами, що рухаються повз зупинку, адже їм прийдеться буквально «продиратися» через натовп. Просимо Вас негайно втрутитися в ситуацію і запропонувати відповідальним особам внести зміни до проекту по розташуванню павільйону і у зв’язку із розташуванням комунікацій ближче до проїзної частини, застосувати інший метод монтажу, що не передбачає глибокі фундаменти. Таким чином, при мінімальній нормативній відстані розташування павільйону від проїзної частини, утвориться посадковий майданчик 1.5-2 м, залишивши позаду павільйону, для транзитного руху пішоходів повз зупинку, тротуар шириною близько 3 м
, - йшлося у зверненні.

Як повідомили у МіськШЕУ з самого початку виконувалися бетонні роботи, які вже майже завершені. Втім, керівник управління Віктор Климук порадив звертатися за даним питанням до начальника управління транспорту та зв’язку Віталія Миронюка, який заявив, що роботи на деякий час не були продовжені, оскільки «застигав бетон». Коли ж буде досягнута міцність фундаменту, то роботи продовжаться. А до 17 числа, за його словами, планують встановлювати каркаси. Єдине, каже Миронюк, можуть виникнути сумніви щодо підключення електроенергії, втім, на День міста «розумні зупинки» можуть відкрити.

- МіськШЕУ виконали перший етап робіт, далі – монтаж та обшивка, - додав Миронюк.

Слова активістів про те, що зупинки стоятимуть не в тому місці, спростовує: «Активісти професори такі. Але вони не сказали, що там пролягає технічний коридор з водопроводами, газопроводами, кабелями. Цей коридор розміщений під тротуаром, тому є вимоги до місць розташування зупинок. У нормах зазначено, що має бути не менше 2 метрів від краю тротуару. Крім того на кожну зупинку роблять проект, люди для цього вчилися. А одному щось встрелило і починаються розмови. Є нормативні документи, якими ми керуємося. А якомусь чоловіку це не подобається. Молодий та цікавий запустив свою версію», - наголосив Віталій Миронюк.

Чиновник нагадав, що кожна зупинка коштує близько 100 тисяч гривень, але кошти з бюджету не виділялися. Проте не сказав, де далі встановлюватимуть «розумні зупинки». Якщо будуть пропозиції від бізнесменів, то, каже, міська влада рекомендуватиме місця, де можна встановити зупинку.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...