22-річна рівнянка сенсаційно стала Чемпіонкою Європи з бігу на 800 м (ФОТО+ВІДЕО)

Фото ілюстративне

Першу медаль чемпіонату Європи з легкої атлетики і відразу золоту українській команді принесла рівнянка Наталія Прищепа.

Фото 24.tv 

Вчора пройшов третій день змагань Чемпіонату Європи з легкої атлетики, який проходить у столиці Нідерландів Амстердамі. Цей день завдяки молодій рівнянці нарешті поклав кінець медальній "засусі" збірної України на першості Європи.

Відтак, під час вчорашньої вечірньої програми змагань відбувся фінал з бігу на дистанції 800 м серед жінок, до якого напередодні тріумфально пробилася 21-річна рівнянка, співзасновниця Рівненського клубу бігу Rivne Running Club Наталія Прищепа. По суті, саме вона була основною надією усіх українців на таку довгождану медаль Чемпіонату, адже стала однією з небагатьох атлетів, яким взагалі вдалося пройти до фінального етапу. Тим паче, що і час, який Наталія показала у півфіналі, був одним з кращих, тому це ще більше додавало сподівань на таку омріяну перемогу. І вона їх виправдала.

Стартувала Наталія у звичному темпі, без сильного форсування і майже усі перші 600 м трималася на 4-5-ій позиції. Втім, на фінішних 200 м дистанції, коли спортсменки вже добігали до фінішу, рівнянку знову заблокували суперниці так, що їй, по суті, не було як протиснутися для фінішного прискорення і обгону. Здавалося, що  їй так і не вдасться "пробитися" між дівчатами, і вона так і фінішує на 4-5-ій позиції. Втім, за 100 м до фінішу їй таки якось вдалося протиснутися між основними суперницями. Вона вирвалася на першу позицію і продемонструвала свій фірмовий спринтерський фініш, залишивши позаду усіх своїх конкуренток. Її "золотий" час на фініші становив 1:59,70 хв. Француженка Ренелль Ламот стала другою (2.00.19 хв), а бронзова медаль дісталася шведці Ловісі Ліндх (2.00,37 хв).

Подивіться, як це було:

Після перемоги Наталія Прищепа прокоментувала свій виступ так:

- Спасибі всім, хто мене підтримував, бажав удачі і був поруч зі мною всі ці дні, дуже важкі і хвилюючі для мене. А свою перемогу я присвячую нашій Україні. Я дуже задоволена, що змогла гідно захистити честь своєї країни. Перше місце довелося буквально "виривати". Мене закрили в коробочку - сюди не вийти, туди не вийти. Але добре, що  все вдалося. Навіть не знаю, звідки взялися сили. Мабуть, це усе адреналін!, - зазначила чемпіонка Європи.

Крім того, ще одна рівнянка вчора подарувала українцям нову надію на медаль. Ще одна співзасновниця Rivne Running Club, досвідчена Ольга Земляк, яка напередодні в особистому забігу не зуміла пробитися до фіналу змагань на дистанції у 400 м, вчора вивела свою команду на перше місце у півфінальному забізі в естафеті 4х400 м. Перемога далася дуже нелегко і одну з вирішальних ролей в її здобутті відіграла саме рівнянка.

Ольга Земляк бігла останній етап, прийнявши естафетну паличку третьою. Втім, Ольга зуміла випередити по дистанції усіх свої суперниць, вирвавши у них перемогу в забігові і автоматично вивівши цим свою команду до фіналу змагань, який пройде вже сьогодні ввечері о 19:40 год.

Час українок склав 3:27,75 хв, який став у загальному підсумку серед усіх результатів третім після команд Польщі і Великобританії.

До слова, Ольга Земляк саме у естафеті 4х400 вже ставала чемпіонкою Європи у 2012 році, а також посіла високе 4-те місце на Олімпіаді-2012 у Лондоні. Втім, з того естафетного складу в Амстердамі біжить лише вона. Також у її естафетну команду цього разу ввійшли бігунки Юлія Олішевська, Тетяна Мельник та Ольга Бібік. Тож нині ввечері саме за них вболіватиме уся Україна в надії на високе місце.

Марина НАЗАРЧУК 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.