Чоловіка, який стріляв у Великому Олексині, затримали

Фото ілюстративне

У Рівненському районі чоловіка, який стріляв у центрі села, затримали поліцейські.

 У Рівненському районі чоловіка, який стріляв у центрі села, затримали поліцейські.

На центральній вулиці Великого Олексина ввечері 20 травня пролунав постріл. 31-річний місцевий житель таким чином вирішив з’ясувати стосунки з мешканцем села Шпанів. Поліцейські Рівненського районного відділення поліції оперативно затримали зловмисника. Повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівненській області.

Про погрози пістолетом та побиття 23-річний житель Шпанова сам повідомив до поліції. Слідчо-оперативна група, яка одразу прибула за викликом, з’ясувала, що потерпілий приїхав у справах у Великий Олексин. Коли
повертався додому, між ним і незнайомим йому місцевим мешканцем виникла суперечка. Останній, вистріливши у землю, наказав молодику сісти до його автомобіля «ВАЗ 21099», де почав бити. Завдавши чимало ударів в обличчя, відпустив. Додому потерпілого привіз товариш.

Правоохоронці по дорозі у Великий Олексин помітили автомобіль за описом схожий на транспортний засіб зловмисника, який різко збільшив швидкість і почав утікати. Увімкнувши сирену та проблискові маячки працівники поліції за кількасот метрів перекрили дорогу ВАЗівці. Водій сам вийшов із автомобіля та дозволив оглянути салон. За зовнішніми ознаками чоловік був нетверезим та не мав посвідчення водія. За участю понятих правоохоронці виявили та вилучили металеву трубу та травматичний пістолет «Schmeisser».

Патрульні поліцейські доставили чоловіка для проходження освідчення на предмет алкогольного сп’яніння, що і підтвердив відповідний висновок медиків. Безпосередньо на місці події слідчі виявили гільзу від гладкоствольної рушниці. Зброя у чоловіка зареєстрована відповідно до чинного законодавства. Однак, де вона зараз знаходиться, встановлюють правоохоронці.

Усе вилучене направили до Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення експертизи.

«За фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї, відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника Рівненського РВП Сергій Харковський. — Чоловік у скоєному зізнався. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та накладення арешту на транспортний засіб».

23-річному жителю Шпанова, який у результаті нанесених побоїв отримав гематоми обличчя, видано направлення для проходження судово-медичної експертизи, яка і визначить ступінь тяжкості тілесних ушкоджень. Його кривднику ж наразі загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...