Валерій Самчук їздив на Володимиреччину вирішувати "питання, які назріли в поліському краї"

Фото ілюстративне

«Хочу почути вас і вирішити ті проблемні питання, які назріли в поліському краї»

 «Хочу почути вас і вирішити ті проблемні питання, які назріли в поліському краї» 

З такою місією 20 травня приїхав до громадян у с. Мульчиці, що на Володимиреччині, заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області підполковник поліції Валерій Самчук та керівники Кузнецовського відділу і Володимирецького відділення поліції. Поспілкуватися із правоохоронцями було чимало. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівненській області.

Валерій Самчук на початку спілкування із мешканцями села подякував тим, хто приїжджав і допомагав в зоні АТО, адже ця допомога була відчутною, оскільки небайдужі місцеві для рівненських захисників відвозили на Схід власні вирощені овочі.

«Я хочу почути вас і вирішити ті проблемні питання, які назріли в поліському краї, - звернувся до присутніх заступник начальника ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук.Сергій Князєв поїхав до Києва, аби разом із міністром внутрішніх справ звернутися до прем’єр-міністра щодо найшвидшого врегулювання питання видобутку бурштину на законодавчому рівні».

Одними лише правоохоронними методами незаконний бізнес не подолати, до цього мають долучитися депутати усіх рівнів. Ласим шматком рівненських земель хочуть заволодіти і жителі інших областей. Селяни обурені, що приїжджі обмежують їх права, адже їхні землі намагаються переділити від бродяг до депутатів Верховної Ради. Однак місцеве населення не збирається цього допускати.

Натомість Валерій Самчук запропонував усім разом зберегти надра, які залягають на Рівненщині, та не допускати в подальшому їх незаконний видобуток, допоки не вирішено це питання на державному рівні. Адже, звісно, від законної старательської діяльності відсотки від її реалізації спрямовувалися б в першу чергу на потреби інфраструктури у північних районах. Не у всіх північних селах є належним чином облаштовані акушерсько-фельдшерські пункти, школи, дитячі садочки, приміщення сільських рад та клубів.

Задля підтримання безпеки та порядку у селах, керівництво області запропонувало його мешканцям створити на території району поліцейські станції, на зразок таких, які започаткували у Рокитнівському та Дубровицькому районах. На таку пропозицію місцеві відгукнулися схвально, утім вони мають бути з числа місцевих правоохоронців.

На завершення спілкування мешканці села Мульчиці просили правоохоронців, аби ті посприяли у якнайшвидшому прийнятті відповідного законодавства.


 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрали гроші на «дрон пом...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...
  • Прибуде траурний кортеж із захисником з Березнівщини

    27 03 2024, 21:19
    У бою за Україну загинув Кравчук Григорій Йосипович, 1973...