Військовий комісар Рівненщини обіцяє розповісти цікаві факти, але після суду

Фото ілюстративне

Військового комісара Рівненщини Михайла Твердохліба звинувачують у ряді порушень, зокрема у вчиненні дій, в яких був присутній конфлікт інтересів. Поки що комісар від відкритих заяв утримується. Каже, що розповість «цікаві факти» після рішення суду.

Військового комісара Рівненщини Михайла Твердохліба звинувачують у ряді порушень, зокрема у вчиненні дій, в яких був присутній конфлікт інтересів. Поки що комісар від відкритих заяв утримується. Каже, що розповість «цікаві факти» після рішення суду.

Також, за його словами, усі звинувачення не відповідають дійсності. Він запевняє, що діяв в рамках законодавства.

Нагадаємо, що полковника Твердохліба підозрюють у корупційних діях. Начебто він відряджав підлеглого за кордон, щоб пригнати автомобіль. Військова прокуратура провела за даним фактом перевірку та направила справу до суду.

Тим часом на поштові скриньки журналістів надійшов анонімний лист, в якому говориться, що в суді пана Твердохліба буде захищати найпопулярніший адвокат області Володимир Цуняк.

- Прокурори склали на Михайла Твердохліба два адмінпротоколи за частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адмінправопорушення "Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів". Зокрема, Твердохліба звинувачують у неповідомленні про наявність реального конфлікту інтересів (за це загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), та вчиненні дій чи прийнятті рішень в умовах реального конфлікту інтересів (за це штраф від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Обидва протоколи передали у міський суд Рівного, - йдеться в анонімному листі.

У коментарі журналісту порталу «ЧаРівне.інфо» Михайло Твердохліб не підтвердив і не спростував те, що справді адвокат Цуняк буде супроводжувати його справу. Натомість зазначив, що має чимало доказів корупційних дій інших військових, про що, мовляв, розповість лише після рішення суду.

- Мене у суді захищатиме адвокат. Це моє право – наймати адвоката. Про дату засідання повідомлю після того, як пораджусь із адвокатом. Хочу сказати, що я займаю позицію згідно закону і працюю згідно закону, - заявив військовий комісар області.

Пізніше на поштову скриньку журналіста від полковника Твердохліба надійшло роз’яснення щодо звинувачень на його адресу. В одному з них зокрема йдеться: «Питання незаконного відрядження офіцера за автомобілем виникло після порушення кримінального провадження по результатах рішення сесії Дубенської міської ради № 4280 від 09 вересня 2015 року, де одному із офіцерів Дубенсько-Радивилівського РВК було надано земельну ділянку, відповідно до п.п14 ч.1 ст.12 ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантій їх соціального захисту". Вказаний військовослужбовець не є учасником бойових дій. Результати кримінального провадження не відомі. Решта інформації буде надано після прийняття рішення судом. Хочу відзначити, що більше року вказана неправдива інформація про мене та членів моєї сім`ї розповсюджується соціальними мережами без підтвердження фактів правоохоронними органами.»

 

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...