Рівнян попереджають про штрафи під час смаження шашликів

Фото ілюстративне

У Рівномупопереджають про штрафи за розведення багаття у паркових зонах. Патрульні поліцейські вже проводять із населенням необхідні превентивні заходи.

 Фото kiev.vgorode.ua

У Рівному попереджають про штрафи за розведення багаття у паркових зонах. Патрульні поліцейські вже проводять із населенням необхідні превентивні заходи.

Як повідомила речниця патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко-Погореляк, попереджувальні роботи здійснюють в районі Пагорбу Слави. Поки що копи обмежуються усними зауваженнями, однак, якщо порушення будуть більш явними, то накладатимуть штраф.

- Рівняни ще не звикли до того, що це порушення передбачає штраф. Протягом травневих свят патрульні неодноразово проводили бесіди і припиняли подібні дії, однак в подальшому інспектори будуть виписувати протоколи по факту, -  пояснила Оксана Юрченко-Погореляк.

Натомість у Києві для проведення травневих свят виділені окремі зони. Адже киянам з 1 квітня заборонили розводити багаття у лісопаркових, відпочинкових зонах. Проте, як зазначає ТСН, було організовано 38 безкоштовних зон відпочинку. На цих місцях передбачили альтанки, лавочки, дрова. Саме тут дозволено смажити шашлики.

Однак, у Рівному таких зон не буде. Про це заявив заступник начальника управління ЖКГ Володимир Лапюк:

- До нас з цього приводу ніхто не звертався. В нас таких місць немає. Якщо в Києві це роблять на околицях, то у Рівному немає таких місць. Крім того в місті заборонено палити багаття. Навіть траву палити не можна. Якщо будуть звернення, то, можливо, розглядатиметься це питання. Хоча навряд чи буде. Всередині міста розпалювати вогонь заборонено, - наголосив Володимир Лапюк.

Штраф на порушників, які палять багаття у заборонених місцях, згідно ст 152 КУпАП, складає від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 гривень). 

Крім того, щоб уникнути лісових пожеж, потрібно дотримуватися ряду простих правил: розводити багаття в лісі тільки в призначених для вогнищ місцях; не засмічувати місце відпочинку; захищати і очищати місце розпалювання багаття; не розводити відкритий вогонь поруч із сухою рослинністю і господарськими будівлями; не розкидати недопалки і сірники; забороняти дітям гратися з багаттям; не створювати звалища в лісі і на прилеглих територіях; прибирати місце погашеного багаття і переконатися у відсутності горіння.

 

 

 

Денис ГРИЩУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.