Рвуться в бій: нові патрульні Рівного склали присягу (ФОТО+ВІДЕО)

Фото ілюстративне

Від самого ранку нові патрульні Рівного почали репетицію перед важливим у їхньому житті моментом – присягою на вірність Україні та її громадянам.

Від самого ранку нові патрульні Рівного почали репетицію перед важливим у їхньому житті моментом – присягою на вірність Україні та її громадянам. Цього дня рівняни дуже сильно чекали, тому на майдан Незалежності почали сходитися ще зранку.

Хвилюючим цей момент був для всіх – і для керівництва області в тому числі, про що у промові зізнався перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.

Перед урочистою присягою керівник патрульної поліції Рівного Сергій Мерчук розповів журналісту порталу «ЧаРівне.інфо», що він задоволений тими хлопцями й дівчатами, які будуть патрулювати місто:

- Всі рвуться в бій. Засиділися. Два тижні додаткової підготовки далися взнаки. Люди краще підготувалися. Удосконалили навички водіння, професійні навички. Було багато інструкторів, йде зараз хороше сприяння нам у підготовці. Рівнем підготовки я задоволений, - зізнався Сергій Мерчук.

За словами Сергія Мерчука, всього у місті буде працювати 193 патрульних, з них 26 дівчат, 24 учасника бойових дій, 18 співробітників колишньої міліції.

- Будучи у зоні АТО, я з надією дивився на нових поліцейських, і хотів також до цього приєднатися. Я розумів, що силова структура мені підходить. Прикро, що наша держава продукує 25-річних ветеранів війни. Але якщо так сталося, то це краще використати на користь, - каже кіборг, рівненський патрульний Андрій Ліснічук.

Патрульна Віта Кучинська зазначила, що піти в поліцію – це була її дитяча мрія. Дівчина каже, що відбір був нелегкий:

- Через те, що пройшла, вірю, що реформи чисті та прозорі. З п’яти тисяч кандидатів, які подавали заявки, не можу сказати, що були недостойні. Але я впевнена, що ми всі налаштовані на зміни та реформи, - зізналася Віта.

Далі патрульних вишикували. Присягу оголошував Сергій Мерчук. Потім разом заспівали Гімн України. Із закликом служити громадянам України виступила керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

- Я хочу, щоб ви кожен ранок думали про Україну. Я хочу, щоб ви служили чесно, справедливо, професійно, - наголосила очільниця Нацполіції.

Вона запевнила, що Національна поліція буде служити вірно та чесно.

По черзі слово мали перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський, мер Рівного Володимир Хомко, також на заході були присутні прокурор області Анатолій Ковальчук, начальник управління СБУ у Рівненській області Василь Бедрій, начальники управлінь нової поліції у західних регіонах, заступник начальника Департаменту патрульної служби МВС України Євген Жуков, заступник Національної поліції Олександр Фацевич.

- Це давно очікувана подія. Ви пройшли досить важкий шлях відбору. Хочу побажати, щоб ви виправдали довіру. Щоб кожен громадянин Рівненської області лягав спати та прокидався і був впевнений, що буде захищений, - побажав Юрій Приварський.

- Всі хочуть порядку на дорогах, в парках. Я надіюся, що так і буде. Я хочу побажати вам успіху, хочу побажати, щоб у місті настав відчутний порядок, щоб ваші рідні та близькі гордилися тим, що ви поліцейські, щоб повага рівнян з кожним днем до вас тільки збільшувалася, - сказав мер Рівного Володимир Хомко. 

Після урочистостей рідні та близькі нових патрульних вітали їх з виходом на службу, а рівняни охоче робили селфі з копами. 

За словами заступника Департаменту патрульної служби МВС Євгена Жукова, охороняти місто Рівне виїде 20 екіпажів. Всього у Рівному працюватиме 193 нових патрульних поліцейських.

 

 

 

Денис ГРИЩУК


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.
  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...
  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...