Віталій Засморжук: «І «Кардинал-Рівне», і «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» мають свою аудиторію вболівальників»

Фото ілюстративне

Спортивний директор «Рівнестандарту-ДЮСШ №4» Віталій Засморжук підбив проміжні підсумки сезону для команди у Другій лізі, розповів про її участь у Кубку України, а також окреслив майбутні перспективи.

 Як з’явилася ідея заявки команди до Другої ліги?

– Президент команди Віктор Зарудний вирішив створити команду у Рівному, і її основною філософією є залучення до складу саме місцевих футзалістів. Ми стали дебютантами Другої ліги та кваліфікувалися до чвертьфіналу. Паралельно ми грали в Аматорській лізі Рівненщини, де нам вдалося стати переможцями.

– Як оціните сезон у Другій лізі?

– У нас була цікава група. Всі її учасники: «Городенка», «Любарт» і Галицька здоба» претендували на перемогу. Кожен матч проходив у напруженій боротьбі. Перед «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» стоїть завдання потрапити до Фіналу Чотирьох та підвищитися у класі. Принаймні, так було до карантину.

– Як оціните вболівальницький ресурс, зважаючи на наявність у Рівному команди Favbet Екстра-ліги?

– Насправді, футзал у Рівному дуже люблять. Незважаючи на те, що ми грали у Другій лізі, зал заповнювався. Люди палко нас підтримували. І «Кардинал-Рівне», і «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» мають свою аудиторію вболівальників. Звичайно, у нашій команді майже всі виконавці є гравцями ДЮСШ №4, тому, звичайно, їх приходить підтримати достатньо багато людей.

– Наскільки цікаво було перевірити свої сили у протистоянні з бронзовим призером Першої ліги – «Ураганом-2-КФВ»?

– Це було на початку сезону, і на той момент ми ще не були готовими. Дійсно, суперником став один з призерів Першої ліги, а «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» лише робив перші кроки. Команда перебувала на стадії комплектації, і з «Ураганом-2-КФВ» ми не впоралися. Це цікавий колектив, який справедливо пройшов далі.

– На Вашу думку, як має завершитися цей сезон у Другій лізі?

– Моя думка така. Вважаю, що варто завершити сезон у Другій лізі на початку вересня. Відповідно, дограти плей-офф та провести Фінал Чотирьох. Окрім того, хотілося б, аби у вересні пройшов і всеукраїнський фінал АФЛУ. У будь-якому випадку, після карантину потрібен місяць на підготовку. У цій ситуації варто спілкуватися з усіма командами, і прийняти компромісне рішення.

– У попередніх інтерв’ю на нашому сайті підіймалася тема можливого об’єднання Першої ліги та лідерів Другої ліги в один чемпіонат? Як Ви ставитеся до такої можливості?

– Однозначно, ми підтримуємо таку реформацію Першої ліги. Звичайно, шість команд – це не та кількість учасників, які мають грати у цьому турнірі. Як я вже зазначав, завдання потрапити наступного сезону до Першої ліги за спортивним принципом перед нами поставлене. Однак, все буде залежати від економічної ситуації після завершення карантину. Деякі команди можуть з нею не впоратися. Вважаю, що близько десяти команд Другої ліги могли б поповнити Першу лігу. Можливо, варто було б піти на крок щодо формування двох груп по шість-сім учасників за територіальним принципом, і потім проводити фінальну частину. Втім, чіткіше картинка сформується вже після карантину.

– Якою є Ваша думка стосовно контролю за дотриманням правила «один гравець – одна команда»?

 Підтримую. Вважаю, що гравцям треба визначитися з приводу того, де і за кого вони хочуть грати. Насправді, під час кар’єри гравця я мав досвід виступів за декілька команд. Однак, зараз розглядаю це питання з точки зору спортивного функціонера. Тому, хотілося б, аби футзалісти мали приналежність лише до однієї команди.

– Чи має «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» партнерів та спонсорів або ж підтримку від міської влади?

– Ми молода команда, тому цього сезону все фінансував наш президент – Віктор Зарудний. Плани щодо співпраці з іншими партнерами та містом є на майбутнє.

– Ви також обіймаєте посаду директора ДЮСШ №4. Скажіть, чи правда, що зал у Рівному використовуватимуть для розміщення хворих на коронавірус?

– Була створена комісія, яка визначила наш зал резервним місцем, яке буде використовуватися лише у випадку надзвичайної ситуації з кількістю хворих.

– Тобто, у разі такої ситуації, грати там після карантину певний час буде неможливо?

– Звичайно. Якщо зал використовуватиметься для такої потреби – буде потрібним період дезінфекції. Нині ми слідкуємо та діємо за ситуацією.

Прес-служба Асоціації футзалу України


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...