Виписували з квітами: 100-річний рівнянин поборов коронавірус (Відео)

Фото ілюстративне

Олександру Гельфанду – 100 років. Він потрапив у лікарню з двобічною пневмонією і супутніми захворюваннями.

Олександру Гельфанду – 100 років. Він потрапив у лікарню з двобічною пневмонією і супутніми захворюваннями. Лікували чоловіка медики зі Здолбунова, – повідомляє ITV.

Забирати чоловіка додому приїхав його син Володимир. Каже, батько з пенсійного віку займався спортом, ймовірно, це і допомогло йому впоратись із недугою. Та додає, без професіоналізму лікарів – тут не обійшлось.

- І це велике дякую і особисто Володимиру Борисовичу. Дякую тим дівчатам, які його гляділи, а саме в першу чергу – Людмила Михайлівна. В мене навіть сльози вдячності, – Володимир Гельфанд син

Перебував 100-річний пацієнт у лікарні 22 дні. Перебіг хвороби був важкий, каже завідувачка інфекційного відділення – Людмила Ткачук.

- Важкий перебіг, коронавірусна хвороба. полісегментарна двобічна пневмонія. Ішемічна хвороба серця. Але ми справилися, – Людмила Ткачук завідувачка інфекційного відділення Здолбунівської ЦРЛ

100-річний Олександр Гельфанд з Рівного. Лікувався у Здолбунівський лікарні, адже останнім часом в обласному центрі медзаклади мають чимале навантаження. Зокрема, 40% пацієнтів у Здолбунівській ЦРЛ – рівняни.

Найбільше у нас пацієнтів – це є Рівне і Рівненський район. Для того, щоб убезпечити всім умови, ми відкриваємо чергові заклади охорони здоров’я – це Здолбунівська лікарня перепрофільована, Клеванська і Гощанська лікарні будуть перепрофільовані, – Олег Вівсянник начальник управління охорони здоров’я РОДА

Наразі ж, у Здолбунівській центральній районній лікарні – практично всі відділення задіяні для лікування хворих на ковід. А це 185 ліжок. У чистій зоні закладу залишилось лише поліклінічне відділення та пологовий будинок. Усі ж, хто потребуватиме стаціонарного лікування інших захворювань зі Здолбунівського району – направлятимуть до Рівненської обласної лікарні. А пацієнтів із терміновими випадками чи травмуваннями – до міської лікарні у Рівному.

- Медичний персонал з розумінням відноситься до цього всього процесу. У наших медичних працівників завантаженість зросла практично у 2 рази. Але люди підходять до цього з розумінням, відносяться з розумінням і розуміють, що крім нас цього ніхто не зробить, – Володимир Лепеха головний лікар у Здолбунівській ЦРЛ

Незабаром, долучитися до перепрофілювання може Радивилівська і Млинівська лікарня. Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я. Адже відповідне звернення подали вже до МОЗу. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрав гроші на «дрон помс...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...