"Ваше рішення стало порятунком для чотирьох людей": медики дякують рідним донора серця

Фото ілюстративне

Вперше в історії Рівненщини в центральній міській лікарні медики здійснили пересадку серця. Пересадка серця завершилася успішно.

Донором став чоловік 1983 року народження, який отримав несумісні з життям травми. Після того, як лікарі у Рівному констатували смерть мозку, рідні погодилися на те, щоб його серце продовжило битися. Тепер воно у грудях 47-річного жителя Рівненської області.

Окрім серця у донора було вилучено нирки та печінку. Вони поїхали до Києва. Про це розповідає засновниця ГО "Всеукраїнська платформа донорства "iDonor" Ірина Заславець .

Після перерви у більш як десятиліття, це ВОСЬМЕ пересаджене за рік серце! Подяка керівництву і лікарям Інституту Шалімова за те, що допомагаєте розвивати трансплантацію по Україні. Після цієї ночі можемо сміливо говорити, що маємо у трьох кардіохірургів, які трансплантують серце. Також окрема подяка головному лікарю Рівненської міської лікарні Євгену Кучеруку за організацію, міському голові Олександру Третяку

Та найбільша вдячність - родині загиблого чоловіка.

Ваше найскладніше у житті рішення стало порятунком для чотирьох людей і шансом для тисяч тих, хто очікує на трансплантацию в Украіїні.

Ця унікальна операція почалася о 23:00 і закінчилася біля 06:00. Операцію проводили дев'ять медиків: шестеро з клініки імені Шалімова і троє - з рівненської ЦМЛ.

Як повідомляють на сайті Рівнеради  у команді медиків, як проводили операцію одну із ключових позицій займає лікар який народився і навчався в Рівному - Доманський Тарас Миколайович, лікар кардіохірург відділу трансплантації та хірургії серця Національного інституту хірургії та трансплантології ім.акад.О.О.Шалімова АМН України.

З ним працювали колеги з цього ж інституту, Береговой Олег В’ячеславович, Белейович Василь Васильович, Мазур Андрій Петрович, Габриєлян Артур Волрдимирович.

Реципієнт донорського серця наразі перебуває в стані медикаментозного сну, його стан лікарі характеризують як добрий.

Хочу від щирого серця висловити подяку за спільну злагоджену роботу, усій бригаді трансплантологів та кардіохірургівНаціональний Інститут хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова , також лікарям, медичним сестрам та молодшим медичним сестрам КНП «Центральна міська лікарня» РМР, усім причетним за розвиток кардіохірургії та трансплантології у нашому регіоні.

Приносимо співчуття родині донора, щиро дякуємо та пишаємось Вашим рішенням! «Хто рятує одне життя, рятує цілий світ»- додає головний лікар медзакладу Євген Кучерук.

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.