У Рівненських автошколах з`явились окуляри, які імітують стан сп`яніння

Фото ілюстративне

16 комплектів окулярів  «Drunk Busters Goggles» отримають автошколи та заклади профтехосвіти від регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області 

Регіональний сервісний центр МВС в Рівненській області спільно з Всеукраїнським об’єднанням автошкіл презентували у Рівному спеціальні окуляри «Drunk Busters Goggles» - інноваційний інструмент, орієнтований на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, долучившись до Всеукраїнського проєкту «Випробуй у безпеці».

Мета проєкту – виробити чітке розуміння небезпеки керування транспортним засобом у стані сп’яніння. Окуляри імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. - коментує заступник регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області Віктор Залюбовський

Представники регіонального сервісного центру МВС  області  провели для учнів  та  викладачів місцевої  автошколи «Дукат» (м. Рівне) майстер-клас з користування окулярами «Drunk Busters» та  тренінг  «Випробуй у безпеці», який орієнтовано на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Основна ціль такого тренінгу - підвищити культуру водіння і сформувати нове покоління водіїв, для яких водіння в нетверезому стані є неприйнятним.

Одним з основних інструментів тренінгу є окуляри «Drunk Busters Goggles»: вони імітують вплив алкоголю на поведінку людини і допомагають усвідомити та уникнути ризиків керування у нетверезому стані. З освітньою метою подібний інструмент використовують фахівці у понад 60 країнах світу, а тепер будуть і в автошколах та закладах професійно-технічної освіти з підготовки водіїв Рівненщини.  Такі окуляри отримують автошколи Дубенського, Сарненського, Березнівського, Костопільського, Дубровицького, Рокитнівського, Володимирецького, Зарічненського районів та м. Рівне,  а також заклади   професійно-технічної освіти з підготовки водіїв Радивилівського та Сарненського районів. Загалом же, за сприяння Всеукраїнського об’єднання автошкіл, планується безкоштовно передати 16 пар окулярів.

Для нас важливо не лише надавати якісно адміністративні послуги, серед яких і видача посвідчення водія,  але й підтримувати соціальні ініціативи, які навчатимуть водіїв бути більш відповідальними та обережними   за кермом.  Ми долучилися до проєкту «Випробуй у безпеці», аби за допомогою  тренінгу та окулярів «Drunk Busters Goggles»  показати наскільки небезпечно сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

Статистика поліції свідчить, лише за 10 місяців 2019 року у Рівненській області було зафіксовано 56 ДТП за участю осіб в стані алкогольного сп’яніння. У цій кількості дорожньо-транспортних пригод травмовано 8 осіб. За цей же період поліція склала 1298 адмінпротоколів на водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. У  минулому році за цей же період було складено 1413 адміністративних протоколів.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.