У Млинові замість істипу влаштували театралізоване дійство (фото)

Фото ілюстративне

Днями у Млинівському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ  відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Перукар (перукар-модельєр)».

Днями у Млинівському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ  відбулася державна кваліфікаційна атестація слухачів за професією «Перукар (перукар-модельєр)».

Направлені на навчання Млинівською  районною та Дубенською міськрайонною філіями Рівненського обласного центру зайнятості, безробітні під час іспиту досліджували, як змінювалася мода у минулому столітті. 

На початку нестандартного ДКА увазі членів державної кваліфікаційної комісії та усіх присутніх Вікторія Рибальченко представила відеопідбірку сюжетів про мінливу моду на зачіски у ХХ столітті. Заступник директора Руслана Бодренко, голова комісії, підприємець, в минулому – слухачка РЦПТО Анна Голенко, завідувач Млинівського навчального відділення Анатолій Смалько та спеціаліст Млинівської районної філії РОЦЗ Ірина Соловей налаштувалися на сюрприз: слухачі не лише продемонстрували свої кваліфікаційні роботи – зачіски у різному стилі, але й паралельно розповіли про особливості обраного модного періоду - костюми, стрижки і укладки, макіяж. Яскравим і змістовним був і вихід моделей - у супроводі тодішніх улюблених шлягерів.

Перукарі зуміли занурити присутніх у цікавий світ моди ХХ століття, щоразу дивуючи та приємно вражаючи тонким відчуттям стилю, завершеністю образів та креативом. До того ж, надійність та довговічність укладок можна було перевірити …в русі! Справжні акробатичні номери моделі слухачки Кравчук Вікторії додали драйву і присутнім, і самим учасникам.

«Загалом, це було свято у стилі «ретро», і воно об’єднало істинно творчих людей. Втілити таку ідею проведення іспиту під силу не кожному перукареві. Треба зуміти вийти за межі лише створення зачіски, проаналізувати історичний період, особливості моди того часу та «зібрати» свій власний образ», - ділиться Вікторія Рибальченко. Слухачі відмінно впоралися  із поставленим завданням, подарували присутнім (а схоже, і собі самим!) масу позитивних вражень, сильні емоції, а майстру – неабияке задоволення та справжні насолоду і гордість за своїх випускників.

Анна Голенко, яка зовсім недавно опановувала професію перукаря в РЦПТО, зізналася, що знову поринула в неймовірну атмосферу командної роботи, професійного пошуку та натхнення. Підприємець подякувала початківцям за відмінні зачіски, сміливість та творчість.

Руслана Бодренко привітала випускників, наголосила, що кропітка праця та любов до професії творять чудеса, дозволяють якнайкраще проявити індивідуальність і талант та неодмінно віднайти свій особливий шлях. Вона вручила перукарям свідоцтва державного зразка та побажала нових перемог, вдалого працевлаштування та вдячних клієнтів.

Найвагоміший результат навчання безробітних – це працевлаштування. За словами завідувача відділення Анатолія Смалька, співпраця із роботодавцями, відмінна матеріальна база, досвідчені педагоги сприяють високій підготовці кваліфікованих перукарів та дозволяють випускникам з упевненістю дивитися у завтрашній день. Так, одна з найактивніших слухачок Ірина  Шмігельська вже працевлаштована у млинівській перукарні «Перфект», а талановита і перспективна Вікторія Кравчук здобуває прихильність клієнтів у перукарні «Імідж» у місті Дубно.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрали гроші на «дрон пом...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...
  • Прибуде траурний кортеж із захисником з Березнівщини

    27 03 2024, 21:19
    У бою за Україну загинув Кравчук Григорій Йосипович, 1973...