Перспективи та можливості громад: у Луцьку відбувся масштабний форум щодо децентралізації (фото)

Фото ілюстративне

У замку Любарта у Луцьку 25 вересня зібрались представники місцевого самоврядування Волині, аби обговорити проблеми та перспективи децентралізації, а також поділитись досвідом. Організували зустріч лідера партії «За Майбутнє» на чолі з Ігорем Палицею. 

У замку Любарта у Луцьку 25 вересня зібрались представники місцевого самоврядування Волині, аби обговорити проблеми та перспективи децентралізації, а також поділитись досвідом. Організували зустріч лідера партії «За Майбутнє» на чолі з Ігорем Палицею. 

На подію зібрались народні депутати, міські голови, керівники громад від партії «За Майбутнє», активісти та прихильники політсили.

Обгорання складалось з кількох етапів. Зокрема зі сцени йшлось про успіхи та виклики реформи децентралізації в контексті розвитку громад Волині, практичні аспекти реформи децентралізації та виклики, які стоять перед громадянами сьогодні. Крім того, представники Хмельницької, Тернопільської, Львівської та Одеської областей поділились позитивним досвідом механізмів переходу від депресивної до успішної громади. Останнім блоком презентували діяльність «Жіночого руху «За Майбутнє». 

Спікерами були нардепи Ігор Палиця, Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, а також представники місцевої влади, які на досвіді своєї роботи поділились успіхами та невдачами щодо децентралізації. 

«Безперечно, децентралізація суттєво посилила можливості та роль громад у житті країни. Але її темпи впровадження в кожній області різні. Багато залежить від місцевого самоврядування, тому саме на місцевому рівні потрібно об’єднуватися та реалізовувати важливі для територій проєкти. Яскравий приклад успішної децентралізації — Волинська область. Сьогодні Луцьк посідає друге місце в списку найкомфортніших міст України. Це є результатом роботи місцевої влади, більшість якої складають представники партії «За Майбутнє», — сказав лідер партії Ігор Палиця.

За підсумками форуму народні депутати вийшли на брифінг до журналістів. Окрім запитань, які торкались безпосередньо форуму народні депутати коментували питання щодо ринку землі, податкового навантаження на місцеві бюджети, а також співпраці на міжнародній арені. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному відкрили дошку пам‘яті загиблому Герою Дмитру Марцинковському

    29 03 2024, 15:00
    Меморіальну дошку відкрили сьогодні, 29 березня, на фасад...
  • На Рівненщині судять афериста, який «продавав дрова»

    29 03 2024, 14:31
    Жертвами афериста упродовж майже тижня стали 13 жителів Р...
  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...