У Рівному буде Венеціанський карнавал!

Фото ілюстративне

У лютому група наших рівненських фотографів на чолі із відомим фотохудожником Олександром Харватом їздили до Венеції на всесвітньо відомий Венеціанський карнавал, який цього року тривав з 26 січня і до 12 лютого. Повернувшись, вони поділилися своїми незабутніми враженнями.

У лютому група наших рівненських фотографів на чолі із відомим фотохудожником Олександром Харватом їздили до Венеції на всесвітньо відомий Венеціанський карнавал, який цього року тривав з 26 січня і до 12 лютого. Повернувшись, вони поділилися своїми незабутніми враженнями.

Венеціанський карнавал – це традиційне щорічне костюмоване свято у Венеції з урочистою ходою, виступами і виставами акторів. Він є своєрідною культурною та туристичною візитівкою Венеції і приваблює до себе щорічно більше півмільйона туристів зі всього світу. Венеціанський карнавал має 900-річну історію, адже його витоки сягають ще далекої Античної епохи. Карнавал у Венеції вважається найбільш елегантним, загадковим та вишуканим дійством у світі.

Тій людині, кому хоч раз у житті пощастило побачити на власні очі це незабутнє грандіозне костюмоване свято, воно неодмінно западе у душу, підсвідомсть та серце назавжди, а особливо якщо ви – фотограф.

- Майже кожен чув у своєму житті про карнавал у Венеції, але побачити його на власні очі – це зовсім інша справа, а надто – для фотографа, - розповідає фотохудожник Олександр Харват, який цього року побував на Венеціанському карнавалі. - Маска на обличчі учасників карнавалу наче й не передає жодних емоцій, але в плавних рухах рук та тіла відчувається позитивна енергетика та насолода самих акторів від того, що вони дають задоволення людям, що на них дивляться, що їх фотографують. Обвішані фотоапаратами і в сніг, і в дощ, ми не тікали з вуличок та площ. Навпаки, промокши до ниточки, ми як мисливці шукали все нові і нові сюжети для своїх фото, і від того ми ставали ще щасливішими! – ділиться своїми спогадами від поїздки рівненський фотохудожник.

Мабуть, саме ці емоції й спричинили бажання Олександра Харвата організувати у Рівному так званий Венеціанський карнавал.

- Чому б не організувати свято такого високого рівня і у нас, у Рівному? Наше місто гідне, аби в ньому провести схожий до Венеціанського карнавалу дійство. Відтак, зараз я працюю над реалізацією моєї ідеї, збираю команду креативних та небайдужих однодумців і думаю над форматом проведення цього свята, - розповів для ЧаРівне.інфо фотомитець Олександр Харват.

Планується, що Венеціанський карнавал у Рівному проведуть після Великодня - наприкінці квітня, адже в час Великого посту, який в Україні починається вже наступного понеділка, проводити подібні свята не правильно. Тому організатори використають цей період на його підготовку.

 

У якому форматі відбуватиметься це грандіозне і нетипове для Рівного дійство, Олександр Харват ще докінця не визначився, проте вже знає, що в рамках цього свята пройде тематична виставка фотографій, які рівненські фотографи відзняли у Венеції під час карнавалу, коли були там наприкінці зими. А ще, можливо, організують маскарад, карнавальну ходу, показ тематичних суконь від українських дизайнерів та навіть... бал. Та у будь-якому разі це свято, безперечно, матиме наш, рівненський колорит.

Марина НАЗАРЧУК

Фото - Олександра ХАРВАТА

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.