У Рівному Брати Капранови співали «кобзареп» і читали еротичну поезію (+ фото)

Фото ілюстративне

Письменники, видавці та громадські діячі Брати Капранови у Рівному - часті гості. Зазвичай, вони приїздять на різноманітні заходи, пов’язані зі Всеукраїнським аматорським кінофестивалем «Двері». Але минулої п’ятниці вони вперше провели у Рівному творчий вечір.

Письменники, видавці та громадські діячі Брати Капранови у Рівному - часті гості. Зазвичай, вони приїздять на різноманітні заходи, пов’язані зі Всеукраїнським аматорським кінофестивалем «Двері». Але минулої п’ятниці вони вперше провели у Рівному творчий вечір.

Програма «Любіть українок», з якою близнюки виступили перед студентами та рівнянами – цілковита імпровізація. Проте саме в цьому і полягає її родзинка. Адже якщо книжку ви можете читати і перечитувати, то послухати, як письменники співають, читають та начитують речитативом еротичну поезію, можна лише раз у житті. Тому у залі пустих місць було не багато, навіть враховуючи п’ятничні погодні умови та той факт, що в останній робочий день тижня іногородні студенти роз’їжджаються по домівках.

Брати Капранови, цитуючи їх самих, програму виступу будували «від сумного до веселого». Почалася зустріч з презентації уже відомого їх роману «Щоденник моєї секретарки». Спочатку вони зачитали історію свого дідуся, розповіли про виникнення ідеї цього роману та прототип головного героя. А найбільше наголосили увагу на тому, що цей роман є долідженням Помаранчевої революції 2004 року.

Далі – дещо новеньке. Капранови під кобзу читали вірші. Цей жанр вони по-своєму називають «кобзареп». Усім присутнім представили творчість поетів сучасності – Сергія Татчина, Макса Паленка, Юрка Позаяка та, звичайно ж, власну поезію - як називають це самі автори, третє «я» Братів Капранових.

Вірші звучали на різну тематику – іронічні, політичні та... еротичні. Ненормативну лексику автори цензурі не піддавали, тому зі сцени постійно лунало міцне слівце. Один з віршів автори продекламували російською мовою.

Усе студентство Брати Капранови закликали «любити українок та берегти українців». За годину часу рівняни почули з десяток пісень, в основі яких лягли вірші сучасності. По закінченні усі бажаючі могли придбати книги письменників, отримати автограф та навіть сфотографуватися з ними.

Як уже згодом Брати Капранови розповіли у інтерв`ю для Чарівне.інфо, програма «Любіть українок» - це просто одна з форм творчих вечорів. Мовляв, неможливо сьогодні сучасну молодь заманити до книжки. А отже, приходиться вдаватися до хитрощів, читати той же реп, але під кобзу, на відверту еротичну тематику та вживати ненормативну лексику. А все – з благородної культурної мети:

- Це новий спосіб дати життя поезії в сучасному світі, бо людина не купить книжку поетичну, але молодь, особливо, прийде на зустріч, на речитатив, на реп, - розповіли Брати Капранови.

Виступили письменники у Рівному на запрошення молодіжної громадської організації «Література.rv». Як нам стало відомо, студенти РДГУ можуть невдовзі очікувати на нову зустріч з близнюками, адже для них Брати Капранови, які мають власне видавництво, прочитають теоретичну лекцію про видавничу справу. Поки з письменниками ведуться перемовини про точні час та дату, але згоду від Братів Капранових організатори вже отримали.

Більше фото із зустрічі з Братами Капрановими дивіться ТУТ.

Міла СЛОБОДЕНЮК

Фото - Андрія ВОЛГІНА

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрали гроші на «дрон пом...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...
  • Прибуде траурний кортеж із захисником з Березнівщини

    27 03 2024, 21:19
    У бою за Україну загинув Кравчук Григорій Йосипович, 1973...
  • Німці подарують рівнянам комунальне авто

    27 03 2024, 20:25
    Про це розповідає ексмер Рівного Олександр Третяк.
  • З'явилися роз'яснення нового мобілізаційного законопроекту

    27 03 2024, 19:26
    Відповіді на питання дає Міноборони.