У Рівненському драмтеатрі – нова зірочка і нова прем’єра

Фото ілюстративне

Сьогодні колектив Рівненського академічного українського музично-драматичного театру наповну готується до прем’єри вистави «Тіні забутих предків», яка відбудеться 27 березня 2013 року та буде приурочена до Міжнародного дня театру.

Сьогодні колектив Рівненського академічного українського музично-драматичного театру наповну готується до прем’єри вистави «Тіні забутих предків», яка відбудеться 23-24 березня 2013 року та буде приурочена до Міжнародного дня театру.

Нещодавно на рівненській сцені засяяла нова зірочка Юлія Стрілецька, яка у новій виставі зіграє роль маленької Палагни. Будучи 10-річною дівчинкою, вона вже працює над собою і тренується навіть вдома перед дзеркалом. Мама дівчинки цілком схвалює таке заняття Юлії. До речі, саме їй юна акторка завдячує любов’ю до театру.

Хоч Юлі і заздрять подруги у школі, але на вистави ходять. До речі, вони теж просяться у компанію театралів, та, на жаль, їм доводиться відмовляти.

До речі, Юлія Стрілецька вже працювала на сцені Рівненського драмтеатру у кількох виставах, серед яких «Останній строк» (до речі, цю виставу дівчинка знає напам’ять), «Дарунок Діда Мороза», «Тев’є» та ін. Як і всі дівчатка, Юля мріяла зіграти роль принцеси, але думала, що це малоймовірно. Проте, сцена не знає нічого неможливого. Відта, перед Новим роком дівчинці прийшлось терміново вчити роль у виставі для дітей «Принцеса та Кролик».

За кожну виставу молода акторка отримує приблизно 80 грн. Та погодьтесь, що для школярки це, скоріше, не прибутки, а задоволення. А ще, будучи наймолодшою актрисою у колективі, вона, втім, вже має в театрі багато друзів та наставників, у яких вчиться не тільки професії актора, але і порядності.

Звісно, дівчинка має своїх кумирів серед акторів Рівненського музично-драматичного театру. Це – народний артист України Георгій Морозюк, який для неї є взірцем не тільки на роботі, але і в житті.

Театралка Світлана Заблодська як експерт зазначає, що на сцені дівчинка тримається добре і до неї як до актриси претензій не має. Для того, аби ви змогли переконатись у цьому на власні очі, вам слід прийти на прем’єру вистави «Тіні забутих предків» 23 та 24 березня.

До речі, цю повість в Україні вже неодноразово інсценували та екранізовували. Найвідомішим є кінофільм Параджанова «Тіні забутих предків» (1964р., за сценарієм Івана Чендея), який здобув кілька міжнародних премій.

В основі повісті «Тіні забутих предків» є неповторний гуцульський фольклор: легенди, вірування, пісні (коломийки), музика (сопілка, трембіта, дримба) та танці (коломийка, аркан). Її сюжет розповідає про закохану молоду пару – Івана та Марічку. Вони належали до ворогуючих гуцульських родів, боротьба між якими триває уже десять років. Проте це не стало на заваді їхньому одруженню. Іван заробляючи на життя випасанням овець, часто був змушений покидати свою домівку на довготривалий термін. Невдовзі Марічка помирає. Івану важко, проте йому вдається миритися з болем та жити далі. До речі, багато хто називає цю історію українським «Ромео і Джульєттою».

Режисер-постановник прем’єри у Рівному Ігор Борис та вся акторська трупа обіцяють – вистава буде цікавою, колоритною та зворушливою. Переконатися у цьому ви зможете 23 та 24 березня о 19 год. Квитки вже продаються у касі театру, яка працює щодня з 13 до 19 год. За детальнішою інформацією телефонуйте (0362) 633-447.

Надія ДЕМ’ЯНЧУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...