«Танцювальний БУМ» у Рівному змусив затанцювати 700 рівнян!

Фото ілюстративне

До Міжнародного дня танцю у Рівному був справжній танцювальний БУМ! Неймовірно видовищне свято танцю для усіх рівнян подарував колектив Мистецького об’єднання «Едельвейс».

До Міжнародного дня танцю у Рівному був справжній танцювальний БУМ! Неймовірно видовищне свято танцю для усіх рівнян подарував колектив Мистецького об’єднання «Едельвейс». Адже саме таким чином хореографи та танцюристи вирішили не лише відзначити своє професійне свято, а й привернути увагу громадськості до цього досі маловідомого у нашому місті свята.

Гранд-проект «Танцювальний БУМ: бал унікальних можливостей» проходив у Рівному вперше, але відтепер, обіцяють організатори, воно буде вже щорічним. Організаторам та постановникам вдалося здивувати усіх глядачів оригінальними постановками, креативними танцювальними номерами та не менш несподіваними тандемами та поєднаннями.

Ведучими вечора були керівник народного ансамблю сучасного танцю "Едельвейс" Вікторія Супонькіна-Лагнюк, шоумен та радіоведучий Костя Тарантінoff, шоумен В`ячеслав Білецький та Віта Дмитрук.

Танцювальне шоу було умовно поділене на дві частини: грандіозне танцювальне шоу за участю усіх колективів Мистецького об’єднання «Едельвейс» під назвою «Танцювальний БУМ» та так звані «Танці з зірками» під назвою «Бал унікальних можливостей», де відомі та успішні рівняни танцювали складні та феєричні хореографічні постановки.

Відтак, у проекті цьогоріч взяли участь шестеро відомих у Рівному осіб, які досягли успіху та авторитету у тій чи іншій професійній сфері: директор телеканалу «Рівне 1» Віктор Данилов, шеф-редактор інтернет-порталу «ЧаРівне.інфо» та власний кореспондент телеканалу «1+1» у Рівненській області Олександр Курсик, директор МПК «Текстильник» Тарас Максименко, головний лікар пологового будинку №2 м. Рівного Сергій Сулімовський, начальник відділу організаційного та документального забезпечення Рівненської митниці Ірина Яблонська та рівненський приватний підприємець Сергій Жабчик.

Усі «зірки» виконали по одному танцювальному номеру і у кожного з них був інший танцювальний стиль. Танці, за словами постановників, підбирали для «зірок» відповідно до їхніх характерів та вподобань. Відтак, директор телеканалу «Рівне 1» Віктор Данилов танцював запальний грузинський танець, де за серце чаРівної дівчини (Олена Гопанчук)...

... він «боровся» на шаблях зі своїм сценічним «конкурентом» (Тарас Лагнюк).

А ось шеф-редактор інтернет-порталу «ЧаРівне.інфо» Олександр Курсик танцював романтичний вальс...

... який несподівано закінчився драйвовим рок-н-ролом. А допомагала йому у цьому партнерка Олександра Пелешок.

Директор МПК «Текстильник» Тарас Максименко у свою чергу витанцьовував запальний український народний жартівливий танець «Ой, я, молода, на базар ходила»...

... де за його серце на сцені боролося аж 13 красунь – юних учасниць ансамблів МО «Едельвейс».

Головний лікар пологового будинку №2 м. Рівного Сергій Сулімовський на сцені виконував танець піратів у сучасній хореографічній постановці, де він танцював разом зі своїм сином Олександром, який займається у ансамблі «Сузір’я Едельвейс».

До речі, ця постановка була дуже емоційною і тематичною, адже танець завершився тим, що пірат-Сулімовський дістав зі скрині скарбів...

... дитину! Це було дуже символічно і зрозуміло для всіх, зважаючи на його професійну діяльність.

А начальник відділу організаційно-документального забезпечення Рівненської митниці Ірина Яблонська станцювала на сцені пристрасне танго в парі з танцюристом В’ячеславом Бубалом.

До слова, Ірина колись займалася танцями у МО «Едельвейс», яке в той час мало назву «Еліксир-С».

Приватний підприємець Сергій Жабчик потішив рівнян справжнім та чуттєвим циганським танком разом із Оленою Гопанчук, Валерією Супонькіною-Лагнюк та своєю донечкою, в якої, до речі, того дня було День народження.

Варто зазначити, що танцювали вони під циганський романс у виконанні... дружини Сергія Жабчика.

Хореографами-поставниками усіх танцювальних номерів для "зірок" були Олена Присяжненко, Валерія Супонькіна-Лагнюк та Тарас Лагнюк. Гранд-проект «Танцювальний БУМ: бал унікальних можливостей» здивував усіх своєю відмінною організацією, професійністю виконання усіх танцювальних номерів, ідейністю та креативом, а ще – масштабністю, адже на сцені загалом було задіяно близько 150 осіб! До слова, подивитися на це танцювальне гранд-шоу прийшло близько 700 рівнян.

Загалом, до програми танцювального шоу, окрім вже улюблених і відомих номерів колективів МО «Едельвейс», ввійшли і абсолютно нові, які на сцені виконувалися вперше.

Цікаво, що глядачі мали змоги побачити і багато оригінальних та несподіваних тандемів. Одним з найнезабутніших був номер, де на сцені в парі танцювали тендітна Олександра Пелешок і... велосипед, яким вправно кермував чемпіон України з велотріалу Олександр Старжинський.

До слова, це був досить екстримальний номер, адже Олександр виконував не просто акробатичні номери, а й навіть перестрибував на велосипеді через дівчину, яка лежала на сцені.

Крім цього, багатьом танцювальним номерам вживу акомпанував відомий не лише у Рівному, а й далеко за його межами симфонічний оркестр «BREVIS», який виконав під час шоу кращі хіти зі своєї вже всіма улюбленої програми «Музика сердець: рок-легенди».

А співали для глядачів неймовірно талановиті рівненські голоси – Мирослава Толочик, Тетяна Батейко та Михайло Фіськович.

Також під час свята танцю для рівнян виступив відомий рівненського рок-гурт «Флаєр» зі своїми хітами.

Ще однією родзинкою «Танцювального БУМу» став танцювальний флеш-моб з глядачами, під час якого затанцювали абсолютно усі під всесвітньо відомий хіт «Gangnam Style».

Таким чином, організатори шоу підкреслили гасло проекту: «Танцюють не лише всі, а й все!» та мету – довести, що танець – це стиль життя, показати, що можна жити, танцюючи, та довести, що при бажанні танцювати може кожен. Відтак, того вечора у Рівному не танцювали лише ліниві.

Організатори проекту вже пообіцяли: відтепер «Танцювальний БУМ» стане традиційним і проводитиметься щороку до Міжнародного дня танцю. Відтак, вже наступного року відомі рівняни продовжать доводити вислів Альберта Ейнштейна: «Людина починає жити лише тоді, коли їй вдалося перевершити саму себе». Тож, якщо і у вас виникло бажання взяти участь у цьому гранд-проекті наступного року – пишіть на адресу організаторам: edelweiss688@gmail.com.

КОМЕНТАРІ:

Олександр Курсик, учасник «Балу унікальних можливостей», шеф-редактор порталу «ЧаРівне.інфо»:

- Я погодився взяти участь у «БУМі», перш за все, для того, аби хоч трохи навчитися танцювати. Було важко, але я задоволений і мене переповнюють емоції. Можливо, я станцював би у такому шоу ще раз, але обов’язково вже або з дружиною, або з донечкою, а ще краще – з обома! Як на мене, БУМ вийшов дуже масштабним проектом - в Рівному такого давно не було. А танці під оркестр - в мене мурашки бігли по шкірі! Вважаю, що вся сім’я «Едельвейс» спрацювала на дуже високому рівні, а глядачі точно не пошкодували, що провели недільний вечір саме так. Але думаю, це лише грандіозний початок!

Олена Присяжненко, автор ідеї та хореограф-постановник «Танцювального БУМу», керівник народного ансамблю сучасного танцю «Сузір’я Едельвейс»:

- Все відбулося саме так, як я і планувала. Тепер настав час обдумувати, робити висновки і вже починати вигадувати щось новеньке для "БУМу-2014"! Планка взята надзвичайно висока. Не дарма ж говорять, що кожен окремо і всі разом. Приємно, що глядачі відзначають, що такого в Рівному ще не було. Наступного року намагатимемось знову перевершити самих себе!

Валерія Супонькіна-Лагнюк, ведуча та хореограф-постановник «Танцювального БУМу», керівник зразкового ансамблю сучасного танцю «Едельвейс»:

- Як на мене, чудовим є те, що кожен, хто сидів у глядацькій залі, не оцінював учасників "Балу унікальних можливостей", а просто захоплювався нашими героями. До речі, у багатьох під час концерту закралася думка: "Чи зміг би я пересилии себе і ось так затанцювати на сцені на очах у багатьох людей?!". У декого, я впевнена, виникло бажання спробувати навчитися танцювати, а в інших - навіть взяти участь у наступному "БУМі". І це -  прекрасно! Впродовж трьох годин усі учасники концерту вражали зі сцени глядачів. А я як ведуча увесь вечір відчувала шалену віддачу захопленного залу. А під час флеш-мобу глядачі підхопили хвилю і танцювали всі дуже злагоджено, весело і шалено!

Марина НАЗАРЧУК

Фото - Дарії Гаврюсевої і Олександра Харвата


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.