Скільки у Рівному не їздитимуть тролейбуси? (+ фото)

Фото ілюстративне

Через намерзання льоду на електродроти у Рівному сьогодні на маршрут не вийшов жоден тролейбус. Щодня на дорогах обласного центру працюють 62 тролейбуси, відтак через негоду 130 працівників зараз без роботи, а 70 тисяч пасажирів впродовж дня добираються іншими видами транспорту.

Через намерзання льоду на електродроти у Рівному сьогодні на маршрут не вийшов жоден тролейбус. Щодня на автодорогах обласного центру працюють 62 тролейбуси, відтак через негоду 130 працівників зараз без роботи, а 70 тисяч пасажирів впродовж дня добираються іншими видами транспорту.

Допоки відновлюється рух тролейбусів, рівненські чиновники запевняють, що організували виїзд додаткових автобусів та маршруток.

Комунальне підприємство за сьогодні не заробить ні гривні, тому деякі працівники, розуміючи ситуацію, взяли вихідний. Відтак, без збоїв нині працюють слюсарі підприємства, які тепер мають вдосталь часу, щоб відремонтувати тролейбуси.

Декілька років тому була схожа ситуація - згадують працівники підприємства. Тоді вони вийшли з ситуації так – брали дерев’яні палиці і збивали намезлий лід з проводів. Та цього разу вони зробити так не можуть, адже товщина льоду велика, а лід не крихкий, тому розтопити його може лише плюсова температура. Востаннє через негоду тролейбуси зупинялися аж 28 років тому.

Якщо ектротехніка виїде зараз на дороги, то може виникнути коротке замикання, а тоді постраждає не лише техніка, а й виникне загроза життю водія та пасажирів.

- Є обледеніння контактної мережі. Загальна протяжність ліній 60 кілометрів 300 метрів. У таких умовах техніка працювати не може. Тролейбусники до роботи готові і на маршрут вийдуть одразу, як тільки лід розтане і дроти почнуть пропускати напругу, - розповів для Чарівне.інфо керівник КП “Рівнеелектротранс” Степан Загиней.

До речі, тролейбусники Львова та Луцька теж мають проблеми і працюють із перервами. За прогнозами синоптиків, негода буде тривати ще усі вихідні. Пан Загиней точно не знає, скільки Рівному доведеться ще бути без тролейбусів, проте запевняє: його трансорт рушить, як тільки налипання мокрого снігу та льоду припиниться. А люті морози, що прогнозують на неділю та понеділок, для електротрансопрту не перешкода.

Степан ПЕТРУЛЯ

Фото - Олександра КУРСИКА

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині судять афериста, який «продавав дрова»

    29 03 2024, 14:31
    Жертвами афериста упродовж майже тижня стали 13 жителів Р...
  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.