Шокуюча правда про те, що ми їмо!

Фото ілюстративне

Портал «ЧаРівне.інфо» підготував ТОП підробних продуктів, які пропонують нам прилавки супермаркетів та магазинів.

Харчова промисловість, судячи з усього, ніколи не перестане дивувати нас винахідливістю, особливо, коли справа стосується створення фальшивих продуктів. Портал «ЧаРівне.інфо» підготував ТОП підробних продуктів, які пропонують нам прилавки супермаркетів та магазинів.

1. Сметана.
 

Це – один з найпопулярніших кисломолочних продуктів.

Та чи їмо ми справді молочний продукт? Тваринний жир замінюють на рослинний, молочний білок на соєвий, а соя – генномодифікований продукт. Туди додаються смакові добавки – і на прилавки. Як же перевірити натуральність продукту? Насправді все дуже просто. Необхідно розчинити чайну ложку сметани у стакані кип’ятку. Підробка випаде в осад, а справжня розчиниться повністю.

2. Копчена риба.
 

Рецепт підробки дуже простий: на 500 мл води додати 2 ст. ложки солі і 50 г рідкого диму. Занурюємо в цю рідину рибу і залишаємо в холодильнику на 2 доби. А як же термічна обробка, яка має знищити ботулізм, сальмонелу, стафілокок і найрізноманітніші глисти, що водяться в сирій рибі? Відтак, нам увесь цей «букет» додають бонусом до риби, яку ми купуємо. Відрізнити її від справжньої копченої також не важко. В справжньої копченої риби при розрізі м’ясо має жовтуватий відтінок.

3. Крабові палички.

Усі споживачі давно знають, що в крабових паличках немає ніяких крабів. Але мало хто знає, що, в основному, там немає навіть риби! Судячи з написів на упаковці, до складу крабових паличок входить крохмаль, барвники, консерванти і сурімі (рибний фарш). Та виявляється, що у рибному фарші самої риби не більше 10%. Після проведення аналізів, експертам так і не вдалось точно визначити, що за речовини складають решту 90%.

4. Креветки.
 

Купуючи креветки, насправді ми купуємо... воду. Їх заморожують одразу після того, як виловили: їх глазурують льодом, щоб вони не ламались. Цим виробники збільшують вагу креветок на 10-40%. Досить давно навчились розводити креветок у прибережній зоні. Креветки, які вирощені штучно, містять у собі антибіотики, які додають у воду, щоб ракоподібні не хворіли.

5. Оливкова олія.
 

Та олія, яку сьогодні продають під виглядом високоякісної оливкової, як мінімум на 80% - суміш дешевих рослинних олій з Тунісу, Марокко, Греції і Іспанії. Ніякої особливої користі від такого продукту, звісно, немає. Принаймні, не більше, ніж від звичайної соняшникової олії. Дивовижно, але люди настільки звикли до смаку фальшивки, що тепер справжній чистий продукт доволі часто приймають за підробку.

6. Червона риба.

Справжній колір того лосося, (сьомги, форелі), який лежить на прилавках наших магазинів – блідно-сірий. Зараз його, в основному, вирощують штучно – на фермах, де ця нещасна риба позбавлена натурального корму і живе в такій тісноті, що вона фактично не в змозі плавати. Сьогодні на фермах вирощується близько 95% атлантичного лосося, і практично увесь він – фарбований.

7. Стейк.

За допомогою спеціального клею з м’ясних обрізків можна зробити один великий і апетитний стейк. В крупному м’ясному виробництві завжди залишається багато шматочків і обрізків, які годяться хіба-що на корм для тварин. А завдяки трансглутаміназі можна склеїти будь-які відходи м’ясного виробництва в одне ціле. При чому споживачу відрізнити таку мозаїку від звичайного шматка м’яса дуже важко.

8. Ікра.

Більшість ікри, яку пропонують нам у магазинах, – підробка. Справжня ікра при стисканні лопається і має гіркуватий присмак, а підробка просто розжовується. В натуральній ікрі ікринки мають бути цілими, а рідини має бути зовсім небагато. Термін придатності ікри після улову риби – 3 дні, саме тому виробники для подовження терміну споживання додають консерванти. Найкраща ікра та, яка розфасована у банки з липня по вересень.

8. Мед.

Більшість учасників медового ринку по всьому світі купують мед сумнівної якості у Китаї. Соєвий соус також, здебільшого, фальшивка. Тут вся справа в тім, що процес виробництва справжнього соєвого соусу досить довгий і трудомісткий. Тому більшість заповзятливих виробників вирішили переорієнтуватися на «скороспілу» імітацію, яка і готується за 3 дні, і зберігається набагато довше.

9. Консерви.

Люди завжди хотіли продовжити термін служби продуктів. Сіль, мед, вино... Пізніше замінили на винний оцет і етиловий спирт. Все було б добре, якби природні консерванти не замінили на синтетичні. Вони зупиняють утворення в продуктах як і шкідливих, так і корисних бактерій. Завдяки цьому збільшується термін зберігання продукту та покращується колір і запах.

Портал "ЧаРівне.інфо" бажає вам ніколи не потрапляти на гачок шахраїв та споживати лише якісну поживну та корисну їжу!

Марина НАЗАРЧУК

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...