Секрет успіху Малолюбашанської ОТГ

фото Голос України фото Голос України

Малолюбашанській ОТГ, що в Костопільському районі на Рівненщині, в січні буде лише два роки. Однак люди вже відчули переваги об’єднання Малолюбашанської, Мирненської і Мащанської сільрад в ОТГ, пише Голос України. Адже за цей час багато зроблено з благоустрою сіл та розвитку інфраструктури, до того ж усіх одинадцяти сіл, які входять до ОТГ. А перед об’єднанням багато соціальних об’єктів, за невеличким винятком, мали жалюгідний вигляд, були занедбані, потребували ремонту, облаштування опалення, водопостачання. Інший керівник за голову взявся б від таких проблем. Але голова Малолюбашанської ОТГ Віктор Талащук (на знімку), який має багатий досвід господарника та роботи в органах місцевого самоврядування, за підтримки депутатів, місцевих мешканців довів до ладу медзаклади, клуби, дитсадки, школи тощо. Будуються в населених пунктах ОТГ і між ними дороги.

фото Голос України

Вдалося в ОТГ розв’язати проблему влаштування дітей у дитсадки. У Мирному відкрили третю групу в дитсадку «Журавлик-2», чим забезпечили стовідсотково потребу в дошкіллі малят Мирного, Данчимоста, Тихого, а в селі Борщівка нещодавно справив новосілля дитсадок «Полісянка». Нині Віктор Талащук переймається «відновленням» дитсадка в селі Новий Берестовець, який на початку 90-х зупинив свою роботу.

«Звели котельню, повністю замінили комунікації, тепер проводимо внутрішні роботи», — розповідає керівник ОТГ.

До того ж роблять усе це за власні кошти. За власні кошти та державну субвенцію придбали два нові автобуси для підвезення із чотирьох сіл дітей до Мащанського ліцею (тепер їх три).

Як розповів керівник Малолюбашанської ОТГ, без коштів важко реалізовувати проекти і задуми для громади. Тож стараються заробити копійку, щоб якомога менше залежати від кого б то не було. Цьогоріч власні доходи проти минулого року зросли на 40 відсотків, в першу чергу за рахунок легалізації бізнесу, збільшення кількості робочих місць, справляння інших місцевих податків.

До речі, села Малолюбашанської ОТГ у близькому сусідстві з містом Костополем. Позитивний момент такого сусідства — людям близько їздити туди на роботу, негативний — вони сплачують податки за місцем роботи, тобто місту, тоді як користуються школами, дитсадками ОТГ.

Віктор Талащук із депутатами взяли правильний курс на те, щоб на території ОТГ відкривалися нові підприємства, які б могли дати людям роботу, сплачували податки. Тож усіляко сприяють заходженню інвесторів. Відколи утворена ОТГ, тут відкрилося понад десяток підприємств, які дали роботу сотні місцевих мешканців, а також сплачують податки. Звідси й зростання доходів.

У стадії будівництва ще більше десятка промислових і комерційних об’єктів. Окремі завершують виготовлення технічної документації, щоб з наступного року почати будуватися. На території ОТГ планується також будівництво ТЕС, — каже Віктор Талащук.

Є ще один секрет успіху Малолюбашанської громади. Це місцеві мешканці, які підтримують Віктора Талащука, а також колектив ОТГ. А він, як і сам голова, має великий досвід у місцевому самоврядуванні. Багато зробила для громади, скажімо, перший заступник голови ОТГ Світлана Ковальчук. На своєму місці, як то кажуть, керуюча справами Валентина Федоровська, старший інспектор із соціальних питань Галина Алексіюк, бухгалтери Олена Кашецька, Галина Бобильова, інспектор-обліковець Людмила Тарасюк, землевпорядник Людмила Стельмащук. Усі вони разом із керівником Віктором Талащуком роблять усе можливе, щоб громада розвивалася попри складну ситуацію в країні.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрали гроші на «дрон пом...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...
  • Прибуде траурний кортеж із захисником з Березнівщини

    27 03 2024, 21:19
    У бою за Україну загинув Кравчук Григорій Йосипович, 1973...