Рівненського розвідника, якого судять за вбивство невідомого терориста, відпустили на поруки

Фото ілюстративне

Рівненського розвідника, підполковника Олександра Горбачова, луганський апеляційний суд 17 вересня відпустив на поруки офіцерів ОК «Захід». Військовослужбовця та ще одного підполковника Олексія Комонова обвинувачують в організації вбивства невідомого «артилериста» так званої «ЛНР» у 2014-му році. Разом із ними у справі фігурують ще троє підозрюваних. За словами Горбачова, усі вони наразі – на волі.

До слова, Олександр Горбачов був затриманий луганськими правоохоронцями у червні 2017-го  року разом із колишнім підполковником Сергієм Стрільцем, якого звинуватили у перевищенні службових повноважень, катуванні, викраденні сина луганського фермера Володимира Куницького Олега Куницького та його автомобіля. Іншими обвинуваченими у справі є старший прапорщик Іван Васюк, майор 8-го полку Сергій Онищук.

Куницького затримали на українському блокпості у червні 2014- року, коли він їхав на автомобілі «Лада» з боку окупованої території. В автомобілі знайшли автомат, стріляні гільзи та карти місцевості. Стрілець перевозив затриманого та мав передати його контррозвідці. Та затриманий зник. Володимир Куницький звинуватив у викраденні сина Сергія Стрільця.

Першого разу Сергія Стрільця приїхали затримувати луганські правоохоронці у 2016-му році. Вдруге у червні 2017-го року – вже затримували за участю луганського «КОРДу», разом із Олександром Горбачовим та доправляли літаком до міста Сватово.

Рік тому Стрільця випустили під заставу у 230 тисяч гривень. Також за заставу у цій справі був відпущений і Горбачов.

Олександру Горбачову в цій справі інкримінують викрадення, вимагання, крадіжку, вимагання документів. Як йдеться у матеріалах справи, Горбачов нібито причетний до захоронення тіла Куницького.

Наразі справу розглядають у Кремінському суді Луганської області.

Фото: скріншот із відео 5 каналу

Справа про вбивство невідомого терориста «ЛНР» спочатку розглядалась у Рубіжному, потім її передали у Лисичанський міський суд.

Понад два роки Олександр Горбачов просидів у Старобільському СІЗО. І лише 17 вересня за апеляцією його адвоката було ухвалено рішення випустити розвідника на поруки офіцерів оперативного командування «Захід».

- Раніше це була одна кримінальна справа – по Куницькому. Її розділили на дві частини. І ще мені інкримінують вбивство «мирного» артилериста «ЛНР», - каже Горбачов.

Він каже, що готовий буде оскаржувати вирок суду. 

- Цих два роки я їм просто так не подарую. Я не бачив, як ріс мій син. Бачу навіть крайню точку – це Європейський суд з прав людини, - додає військовий .

- Спочатку була справа Куницького. Шукали труп, потім в процесі пошуку трупа знайшли цей. Тіло Куницького, до слова, виявили ще у 2016-му році, - говорить адвокат Горбачова Катерина Сєрікова. – По суті Горбачов був останньою ланкою у цій справі. але він не причетний до його (Куницького) смерті. І тим паче всі ці дії щодо захоронення – це все було за наказом його керівника. Він ніяк не впливав на те, що Куницький помер... Обвинувачення у справі артилериста ґрунтується на показах двох інших обвинувачених. Вони давали свої покази під тиском. Згідно показів цих бійців, вони здійснювали вистріли у цього сепаратиста, про якого нічого невідомо. 

До слова, Олександру Горбачову за обвинуваченням у ст. 115 ККУ загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років довічне ув'язнення. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.
  • 29-річна жінка народила в автомобілі по дорозі до Рівненського пологового будинку

    29 03 2024, 11:30
    Про це повідомили на офіційній сторінці "Рівненський обл...