Рівненська депутатка просить заборонити в`їзд в Україну блогерці з Росії

Фото ілюстративне

Народний депутат Соломія Бобровська подала депутатський запит до Служби безпеки України щодо в'їзду російської медіа-блогерки в Україну. У тексті вона звертається до голови СБУ Івана Баканова з проханням включити російську блогерку Олександру Митрошину до списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну.

Причиною таких дій став нещодавній інцидент під час виступу російської журналістки та блогерки у Києві.

6 січня російська Instagram-блогерка Олександра Митрошина приїхала до Києва на зустріч з своїми фанатами. На зустріч стався конфлікт з активістами організації «Відсіч», які прийшли на захід. Вони запитували, чи розуміє Олександра, що порушила законодавство України, прилетівши в 2017 році в окупований Крим з Росії.

«Це було років зо два тому. Тоді я не була залучена в політичну ситуацію і провела в Криму кілька днів, звертаючи увагу на природу, відсутність сервісу і щось подібне. Чесно кажучи, навіть не знаю, як відповісти на це питання, - сказала вона. - Вибачте будь ласка. Я розумію, що я порушила. Але я зрозуміла це вже після. Зараз я це вже відчуваю і не поїду туди ».

Питання активістів «Крим - це Україна чи Росія?» зал зустрів сміхом, а Митрошина ухилилася від відповіді. Організатор ж зустрічі заявила, що «тут не говоримо про політику», тому що це не відповідає темі заходу.

Активіст «Відсічі» продовжував переривати захід і нагадував, що згідно з українським законодавством, відвідування окупованій території карається позбавленням волі від 3 до 5 років. Після чого він викликав поліцію.

Прибулі на місце поліцейські затримали активіста «Відсічі» Леоніда Овчаренко. При цьому відвідувачі зустрічі заявили, що активісти є провокаторами. У відділі поліції на затриманих склали адмінпротокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згодом правоохоронці склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство на чоловіка, котрий конфліктував із раніше доставленими до управління поліції молодиками.

"Надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацькій невідомі особи конфліктують і висловлюються нецензурною лайкою. На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції. На зауваження поліцейських та законні вимоги припини свої дії особи не реагували. Їх було неодноразово попереджено про затримання у разі невиконання законних вимог. У результаті двох громадян, які порушували громадський порядок, патрульні доставили до Голосіївського управління поліції", - повідомили в поліції Києва.

Пізніше Митрошина написала в Telegram:

"Я не підтримую анексію Криму і не маю відношення до державних російським ЗМІ. Від 2014 до 2017 року я працювала на радіо "Москва ФМ" і вела передачу про автомобілі. Бачу просто, що багато українських ЗМІ пишуть, що я працюю на каналі "Росія 1" і займаюся пропагандою. Ніякого політичного підґрунтя сьогоднішня зустріч не мала, обговорювали ми теми блогерства, активізму, домашнього насильства тощо".


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.