Рівненщина прийняла естафету Олімпійського дня

Фото ілюстративне

Щороку 23 червня, з нагоди створення у 1894 році Міжнародного Олімпійського Комітету, весь світ відзначає Олімпійський день.

В цей день, з ініціативи МОК, проводиться масштабний спортивно-масовий захід - «Олімпійський день». На Рівненщині його організацією та проведення здійснює Відділення НОК України в Рівненській області за підтримки управління у справах молоді та спорту ОДА та участю «Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Цьогоріч Олімпійський день проходить у зовсім новому форматі.

Так, з 1 по 23 червня масштабна онлайн-естафета охопила всі регіони України, підтримати яку може кожен бажаючий, адже правила участі досить прості.

Необхідно зняти коротке відео з виконанням вправи зі свого улюбленого виду спорту та символічно передати предмет, який відображає вид діяльності учасника, а разом з ним й естафету наступному учаснику з хештегами #olympicday, #olympicday2020ua та #olympicday2020Rivneregion

Окрім того, цього року Національний олімпійський комітет України дещо змінив формат святкових заходів Олімпійського дня, проводячи їх як онлайн-естафету. Так, обласні олімпійські осередки передали естафету, презентуючи свій регіон і збираючи воєдино з окремих букв символічний надпис «OLYMPICDAYINUKRAINE 2020 – 23-06», утверджуючи при цьому ключові ідеї олімпізму та єдність.

Вчора, 16 червня, таку онлайн-естафету прийняла Рівненщина.

Перед початком з вітальним словом виступив президент НОК України Сергій Бубка та запросив до участі в естафеті Відділення НОК України в Рівненській області та його голову Миколу Петренчука.

Літеру «Е», що передало Закарпатське регіональне відділення, отримав майстер спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, учасник ХХVІІ літніх Олімпійських ігор, начальник регіонального центру «Інваспорт» Андрій Демчук.  В продовження всеукраїнської онлайн-зустрічі, начальник управління у справах молоді та спорту ОДА Віталій Ліпський привітав всіх та інформував про підтримку на Рівненщині олімпійських видів спорту та олімпійського руху в цілому.

Очільник відділення НОК України у Рівненській області Микола Петренчук розповів про олімпійців Рівненщини, кандидатів на участь в Іграх ХХХІІ Олімпіади та про естафету Олімпійського дня в регіоні.

«На сьогодні до неї вже долучилось багато краян, дошкільнята, школярі, студенти, молодь та ветерани, аматори та професійні спортсмени і тренери, люди з особливими потребами. Маємо вже і перші нагороди», - зазначив Микола Петренчук.

На завершення,естафетну «2» колегам із Житомирщини передав майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник ХХVІІ літніх Олімпійських ігор, а нині очільнику Асоціації олімпійців Рівненщини та директору «ОШВСМ» Леонід Камлочук.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрали гроші на «дрон пом...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...
  • Прибуде траурний кортеж із захисником з Березнівщини

    27 03 2024, 21:19
    У бою за Україну загинув Кравчук Григорій Йосипович, 1973...
  • Німці подарують рівнянам комунальне авто

    27 03 2024, 20:25
    Про це розповідає ексмер Рівного Олександр Третяк.
  • З'явилися роз'яснення нового мобілізаційного законопроекту

    27 03 2024, 19:26
    Відповіді на питання дає Міноборони.