Рівненщина отримала 10 «швидких» для допомоги хворим з Covid-19

Фото ілюстративне

Сьогодні підрозділи Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 10 автомобілів швидких. Медичні бригади виїжджатимуть на цих авто до хворих з підозрою на COVID-19.

Сьогодні підрозділи Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали 10 автомобілів швидких. Медичні бригади виїжджатимуть на цих авто до хворих з підозрою на COVID-19.

«Вже вдруге у цьому році нам вдалося закупити автомобілі швидкої допомоги. Цього разу їх 10, на загальну суму понад 19 мільйонів гривень. Такого оновлення автопарку вже не було упродовж останніх 6 років. Раніше за кошти НСЗУ було вже закуплено 5 авто. Також ми чекаємо поставку ще 5-ти карет швидкої допомоги. Тобто разом область матиме 20 таких автомобілів», - розповів в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

За його словами, це стало можливим завдяки правильному визначеному алгоритму руху пацієнтів з COVID-19, який в цілодобовому режимі коригується. В результаті на Рівненщині вдалося зекономити кошти, які підуть на оновлення парку санітарних автомобілів екстреної медичної допомоги.

«Машини вироблені на базі Сitroen jumper типу В з потужним дизельним двигуном стандарту EURO-6. «Швидкі» обладнані всім необхідним для надання якісної медичної допомоги й транспортування до лікарень пацієнтів з важкою формою перебігу Covid-19», - зазначив медичний директор центру екстреної медичної допомоги Олег Гикавчук.

Зокрема, на «борту» автомобілів встановлені системи дихальної підтримки та подачі кисню, аспіратори, небулайзери, дефібрилятор, електрокардіограф, пульсоксиметр, глюкометер та інфузомат тощо.

Автомобілі поїдуть до Зарічненського, Рокитнівського, Володимерецького, Березнівського, Костопільського, Рівненського, Здолбунівського, Млинівського, Радивилівського та Демидівського районів.

«Тепер ми зможемо ще якісніше надавати допомогу хворим, - розповіла старший фельдшер Здолбунівської підстанції Наталія Семенюк. - Сучасний транспорт дозволить швидше доїжджати до пацієнтів. До того ж він укомплектований новим та сучасним обладнанням».


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині повернули державі землі Білівського городища вартістю майже 40 мільйонів гривень

    19 03 2024, 12:05
    У державну власність повернули туристичну «родзинку».
  • Які послуги у «чорнобильській лікарні» оплачує держава

    19 03 2024, 11:42
    У 2024 році Рівненський обласний спеціалізований диспансе...
  • У Рівному запустили новий автобусний маршрут з оплатою QR-кодом

    19 03 2024, 11:08
    Маршрут №6 пролягатиме від мікрорайону Північний вулицею...
  • На Рівненщині похоронили трьох Героїв-захисників

    19 03 2024, 10:30
    У Вараському районі провели в останню дорогу Віктора Прис...
  • Закреслюють кандидатуру Путіна: у чаті виборчкому Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото

    19 03 2024, 10:20
    У Росії та на окупованих ворогом територіях України продо...
  • У Дубенському районі під час гасіння пожежі знайшли тіло людини

    19 03 2024, 10:12
    Про це повідмляє ГУ ДСНС України у Рівненській області.
  • Віддаленими селами Рівненщини їздять медики, щоб проводити зустрічі з батьками

    19 03 2024, 09:55
    Фахівці Рівненського обласного центру контролю та профіла...