Поблизу Здолбунова розквітли лавандові поля (Фото)

Фото ілюстративне

Родина з Рівненщини облаштувала лавандові поля за 24 кілометри від Рівного. Вирощувати квіти планували на продаж, однак, аби усі охочі могли зафіксувати красу, цьогоріч розпочали влаштовувати фотосесії.

Родина з Рівненщини облаштувала лавандові поля за 24 кілометри від Рівного. Вирощувати квіти планували на продаж, однак, аби усі охочі могли зафіксувати красу, цьогоріч розпочали влаштовувати фотосесії.

Вже 1 липня поля будуть відкриті для відвідувачів, а поки журналісти ITV media group поцікавились, як створювали поле, як доглядають за квітами і як можна потрапити до лаванди на фотосесію.

“Кілька років тому син вступив до медичного університету Львова на спеціальність «промислова фармація». Ми довго задавалися питанням, а де ж він буде працювати після закінчення ВНЗ? І раптом на очі потрапила публікація про лаванду, її властивості, застосування, переробку. Я пам’ятаю цей вечір як ніколи. Тоді подумала: а чому б ні? Спробувати можна ж! І одна ідея перетворилася на дивовижну справу. Купили землю, довго шукали саджанці, виробляли поля, садили як в спеку, так і в дощ та сніг”, – розповіла ініціаторка створення поля Тамара Горак.

Як розповідає жінка, це вперше на Рівненщині розквітнуло таке велике поле. Воно трохи менше гектара, поле не суцільне, бо не змогли купити суміжні ділянки, а розділене на кілька частин. На полі росте біля 15000 саджанців.

Тут працює уся наша родина і чимало односельців. Усіх – 20 людей. Загалом намагаємося обходитися власними силами, проте як ідуть дощі і поле заростає бур’янами на очах, то, звичайно, просимо на допомогу.


Але, попри все, поля нічим не обробляємо, працюємо культиватором і сапами. І у нас – 100% екологічно чиста лаванда, – зазначає пані Тамара.

“Торік продавали букети, сухоцвіти, саше. Цього року будемо мати букети, лавандовий мед, чай, аромосаше і олію. А коли ж поле рясно вкрилося пагонами, то зрозуміли, що втратити такий пишний період цвітіння просто гріх, тому й запрошуємо до нас на фотосесії”, – зазначила Тамара Горак.

Варто зазначити, що на поле для фотосесій ще планують привезти різні плетені меблі: шість стільців, стіл, кошики та квіти.

Вхід лише за попереднім бронюванням

Кількість людей обмежена, аби не створювати великі скупчення.

Вартість входу – 50 грн за 1 людину. Дітки до 3-х років – безкоштовно, до 10 років та пенсіонери – 25 грн. Люди з інвалідністю та учасники АТО – безкоштовно. Посвідчення обов’язкові.

Час перебування на полі обмежений – до трьох годин. Години відвідування: 6:00 – 8:50, 9:00 – 11:50, 12:00 – 14:50, 15:00 – 17:50 Години з 18:00 до 21:00 – для індивідуальних фотосесій (до 10 людей, оренда всього поля).

Як дістатись?

с.Уїздці колишнього Здолбунівського р-ну. З напрямку Рівного можна доїхати маршрутками, які прямують до Мізоча, Дерманя, Мощаниці та ін. сіл. Якщо їдете власним транспортом: у навігаторах налаштовуйте – Уїздці, вул.Гагаріна. На гугл-карті задавайте пошук «Лавандове поле».

Аби забронювати місце для фотосесії пишіть Тамарі Горак.

Користь лаванди

Використовується лаванда в фармацевтиці, косметології, парфумерії та кулінарії (як прянощі і напою). Лаванду часто додають у десерти, желатин, цукерки і чай, а також використовується для ароматизації. Багато любителів чаю вважають за краще готувати його саме з лаванди, так як він, перш за все, має заспокійливі властивості. Також лаванда хороший засіб від молі, а також допомагає позбутися від бліх.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині судять афериста, який «продавав дрова»

    29 03 2024, 14:31
    Жертвами афериста упродовж майже тижня стали 13 жителів Р...
  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.