Перший робочий день після свят: як увійти в ритм

Фото ілюстративне

Після тривалих травневих свят населенню досить складно повернутися до робочого режиму. Адже за цей час, як запевняють психологи, трудоголіки впадають у депресію через відсутність звичайного навантаження, а ледарі так розслабились, що не можуть зібрати думки до купи.

Після тривалих травневих свят населенню досить складно повернутися до робочого режиму. Адже за цей час, як запевняють психологи, трудоголіки впадають у депресію через відсутність звичайного навантаження, а ледарі так розслабились, що не можуть зібрати думки до купи. Як активізувати свої сили без шкоди для здоров’я, розповімо далі.

Дорослим, перш за все, потрібно гарно виспатися, зранку не завадить тривалий конт­­растний душ. Прийшовши на роботу, поділіться своїми враженнями з колегами, адже, розповідаючи цікаві історії уривками протягом дня, ви відволікатимете себе та колег від роботи.

Експерти також рекомендують в пер­­ший трудовий день прийти на роботу на годину раніше, щоб переглянути папери і без поспіху увійти в курс справи. Та найголовніше — не братися відразу за відповідальну роботу, оскільки навантаження треба збільшувати поступово, щоб не виникла депресія.

А от дітям відновити свій графік набагато легше.

Якщо протягом свят дитина, як і завжди, лягала спати о 22:00год, а прокидалася о 07:30год, то за день маленькі школярі та дошкільнята повністю будуть готові до засвоєння знань. Та коли дитя збилося з графіку, доведеться набратися терпіння, адже звичний режим відновиться лише за тиждень.

Втім, медики рекомендують після «ситних» днів звернути увагу не лише на емоційний стан, але й на здоров’я, особливо на шлунок.

Для нормального самопочуття після святкування потрібно трохи обмежити себе в їжі, зокрема у м’ясних стравах. До раціону варто додати молочні продукти та гарячі домашні страви, як-от супи та каші. Каву в такі дні пити взагалі не варто, краще вживати зелений або імбирний чай.

Отже, день слід розпочинати з холодного душу, за можливості краще заздалегідь сходити в баню, адже після такої процедури з організму виводяться всі токсини. Не варто забувати і про легкі фізичні навантаження — про гімнастику чи вечірню прогулянку. Якщо дотримуватися таких рекомендацій, за два-три дні людина увійде у звичний робочий графік. 

Юлія ДОМАНСЬКА


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...