У центрі Рівного нотаріус Сохацький збудував «навіс» та встановив паркан

Фото ілюстративне

У  центрі Рівного самочинно встановили паркан. Мешканці  й орендарі довколишніх будинків обурюються, адже  через огорожу заїхати до прилеглих будівель не може ні вантажівка, ні в разі в разі потреби швидка чи пожежники. За їх словами самовільно встановлена огорожа на вулиці Пересопницька, 3 належить відомому у місті нотаріусу Ігорю Сохацькому.

Ми викликали поліцію, є припис про демонтаж цього паркану у зв’язку із тим, що він розташований на комунальній землі. Це – територія міста, а не приватна власність. Паркан загородив ревізійну каналізацію, що належать будинку Соборна 106, тут також знаходиться  трансформаторна підстанція, що забезпечує електроенергією центральну частину міста.  Іншого шляху, щоб заїхати сюди немає. Фактично, це захоплення землі. Більше того, ця огорожа створює чимало незручностей як для мешканців будинків, так і для орендарів, які завозять товар у магазини, піднімають вантажі на верхній поверхи офісного центру. – розповідає керівник ТОВ «Міура» Лідія Цомбар. - 2 грудня справа розглядатиметься у Рівненському міському суді.  Ми очікуємо справедливості перш за все від суддів, які ведуть цю справу. 

В управлінні ЖКГ надали припис про демонтаж самовільно встановленої металевої огорожі. 

Додамо, що нотаріус Ігор Сохацький вже був неодноразово помічений у подібних ситуаціях. У 2018 році він почав облагороджувати вхід до свого офісу, який знаходиться у двоповерховому будинку на вулиці Пересопницький у Рівному. Тоді будівництво нотаріуса викликало активне обговорення на сесії Рівнеради. Натомість цю «доліпку» Ігор Сохацький назвав навісом.

"Доліпка" у центрі Рівного: мер каже про незаконність, власник заяві дивується (ФОТО, ВІДЕО)

Спір між міською радою Рівного та нотарусом Сохацьким триває і досі. Більше того, поруч із офісом Ігоря Сохацького з’являються нові прибудови.

З  протилежної сторони від незаконної добудови активно ведеться будівництво

Так має виглядати вул.Пересопницька у генплані забудови, який презентували на містобудівній раді

Начальник Управління державного архітектурно-будівельного контролю Дядюсь Микола наголошує, що земля де встановлено паркан – це землі запасу Рівненської міської ради.

Два роки назад Сохацький розпочав добудову цього приміщення. Це ніякий не навіс, як він називає, а повноцінна самочинна добудова,  самочинне будівництво. Додам, що встановлювати паркани чи будувати щось на землі, яка належить місту законом заборонено.

Підтвердження про те, що земля дійсно у власності міста також надає управління Держгеокадастру у Рівненській області.

Натомість Ігор Сохацький усі звинувачення в незаконості  заперечує і додає, що буде відстоювати свою позицію вже у суді.

Я буду слідкувати за діями влади особливо прискіпливо. У мене абсолютно законна будівля. І це право зареєстроване, наголошую - законне право. Я прошу це враховувати всіх, хто робить такі висновки. Якщо у вас немає на руках рішення суду, відповідно ніхто не може називати, що ці речі незаконні.  Звинувачення у захопленні мною міської землі теж неправдиві. У суді я все це доведу. - каже Ігор Сохацький. - А ви бачили, що поруч із парканом є дерево та стовп. Хіба вони не заважають проїзду? Із прямої вказівки голови ОСББ були встановленні бетонні клумби, вони теж незаконні. Я написав заяву, і чекаю дій УЖКГ.

Як може виглядати центральна частина Рівного без самочинних забудов демонструє архітектор, урбаніст Дмитро Котляров.

- Добудова по вулиці Пересопницька, 3  має усі ознаки самочинності. Документів, які б давали дозвіл на встановлення паркану немає. На мою думку, це не зовсім правильний приклад, особливо зі сторони людини, яка мала б слідкувати за дотриманням законів, а не порушувати їх. - додає Дмитро Котляров.

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...
  • У Локницькому ліцеї зібрали кошти на «дрон помсти»

    28 03 2024, 09:34
    Колектив КЗ «Локницький ліцей» зібрав гроші на «дрон помс...
  • Воїна Дмитра Зеленого нагородили нагрудним знаком «Комбатантський хрест» посмертно

    28 03 2024, 08:45
    У Зорянській громаді відзначили почесним нагрудним знаком...
  • Чим відома Рівненщина: в області визначають перелік нематеріальної культурної спадщини

    28 03 2024, 08:09
    Нині до включення в обласний перелік запропонували 7 елем...
  • Прибуде траурний кортеж із захисником з Березнівщини

    27 03 2024, 21:19
    У бою за Україну загинув Кравчук Григорій Йосипович, 1973...