На марафоні можна "скинути" до 15 кг: Оксана Любчик розповіла про дієві методи схуднення

Фото ілюстративне

Тренер та дієтолог Оксана Любчик у своєму блозі розповіла про себе, свою родину та улюблену роботу. Додамо, що Оксана родом з Рівного. Зараз вона проживає у Києві і активно займається популяризацією здорового харучуання, проводить марафони по схудненню для жінок та чоловіків.

1. Скільки ти провела марафонів і скільком дівчатам допомогла схуднути?

Перший марафон провела в січні 2018 року. Протягом 2-х років я постіи?но удосконалювала програму.  За два з половиною роки зі мною схудло понад 4000 учасниць. І мій телефон завалено фото «до/після» (найкращі результати виставляю на @lovechyk_result ), якими я продовжую надихатися.

2. А мала колись невдалі спроби схуднення?

У студентські роки 2 дні посиділа на дієті Дюкана  Зараз щаслива, що не мучила себе, бо все могло закінчитись з проблемами (ниркова недостатність, наприклад). Загалом, на правильному харчуванні тобі повинно бути комфортно. Надалі всі спроби схуднути були лише з турботою про своє здоров’я та любов’ю до тіла і вони були більш ніж успішними.

3. Які продукти стали відкриттям для тебе?

Я постійно відкриваю для себе якісь нові продукти і люблю їх періодами. Мої останні відкриття це чука та печінка тріски. Також підсіла на боули з кіноа. До речі, мої рецепти можна подивитись тут #lovechyk_рацион.

4. Скільки можна втратити кг за один марафон?

Для більшості учасників норма - мінус 2- 5 кг за марафон. Рекорд марафону - 6,8 кг. У мене на марафоні ти можеш навчитись харчуватись правильно і стабільно худнути. За декілька марафонів учасники скидають 15-20 кг.

5. Як швидко прийшла у форму після вагітності?

Десь через місяців 6 почала стабільно худнути, бо до цього вага довго трималась. Причини були банальні: втома, недосип, відсутність часу на себе. Через це зловживала смачненьким (задоволення та швидка енергія). Вирішила - стоп. Почала виділяти час на себе (дитину вручала чоловікові ). Далі працювала над режимом сина. Тому на марафоні ми багато часу приділяємо режиму, усуненню стресу, медитації, технікам задоволення, адже схуднення це не лише харчування та тренування.

6. Поділись кумедною історією із сімейного життя

На першому побаченні чоловік попросив мене показати біцуху. Потім помацав під рукою на наявність жирку. З того моменту почала реально приділяти ручкам увагу.

6. Чи можна на ПХ їсти сало?

Звісно можна)) Прекрасний та цінний продукт. Добова норма 20-30 г. Але літом наш організм не дуже його потребує. Інша річ в холодну пору. До речі, я по вагітності дуже часто взимку їла сало.

7. Чим ти найбільше пишаєшся?

Тим, що працюю за покликом душі. Мені не доводиться заради грошей ходити на нудну роботу.

8. Які плани на літо 2020?

Поїхати на відпочинок з сином та окремо лише з чоловіком. Хоча ще не знаю, чи наважимось залишити дитину в батьків.

9. Розкажи про основні принципи під час твої марафонів по схудненню, які допомагають худнути?

  • Перерви на дефіциті. Через кожен мінус 1-3 кг (залежно від ІМТ) треба робити перерви на адаптацію. У іншому випадку організм почне запасатись.
  • «Каждый день по чуть-чуть» краще ніж «редко, но метко». Це про тренування. Робити регулярно фітнес вдома ефективніше, ніж 3-4 рази в залі за місяць.
  • Солодке можна. Навіщо відмовлятись від цукру чи вживати замінники? Норма вкусняшок 10-15%. Це орієнтовно 200 кКал.
  •  Не пити каву натщесерце та на голодний шлунок. Це збільшує ризик гастриту та раку ШКТ.
  • Не поєднувати білки різного походження. Творог, м’ясо, риба, бобові не комбінувати між собою. Завжди споживати окремо. Яйця виключення (комбінується з усім). Тверді сири це жири, якщо раптом хтось думав, що білок.
  • Не урізати жири. Норма не менше 30% добової калорійності. Надавайте перевагу ненасиченим жирам: риба, ікра, рослинна олія, авокадо, оливки, маслини, горіхи, насіння..
  • Оливкова олія не корисніше за соняшникову. Вони просто різні за вітамінним складом. Для смаження краще використовувати рафіновану. Для салатів - нерафіновану. Чорний хліб не корисніше за білий. Корисно - цільнозерновий, з борошна грубого помолу, першого сорту..
  • Фрукти діляться на 2 класи: кислі та нейтральні. Кислі (цитрусові, вишня, ківі) не поєднується з творогом, молоком, закваскою, кефіром (у коктейлях наприклад). Нейтральні (банан, полуниця, яблуко, груша) поєднується з кашами та молочкою.
  • Відчувати себе. Комусь комфортно їсти 5-6 разів на день, комусь 2-3. Хтось спокійно живе без м’яса на рослинному білку, а у когось здуває живіт від бобових. Хтось може пити 3 чашки кави перед сном, а хтось не може заснути від однієї зранку. Кожна людина індивідуальна! Саме тому можу давати абсолютно протилежні поради 2м різним людям.
  • Задоволення. ПХ та фітнес це не каторга. Немає ніякого сенсу в тимчасових обмеженнях. Акцентуйте увагу на задоволенні. Обирайте страви та продукти, які вам до смаку. Вписуйте вкусняшки в калораж. Обирайте спорт до душі.

На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.