На Рівненщині стартував черговий проект ЮНІСЕФ

Фото ілюстративне

На Рівненщині стартував черговий проект Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Впроваджуватимуть його у Млинівському, Острозькому, Сарненському та Рокитнівському районах.

На Рівненщині стартував черговий проект Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Впроваджуватимуть його у Млинівському, Острозькому, Сарненському та Рокитнівському районах. Відповідну заяву про наміри щодо підтримки проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері і дитини» підписано між облвладою та головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

У його рамках відбуватиметься інформаційно-просвітницька робота із майбутніми батьками. Окрім цього, лікарі, які консультують пацієнтів щодо планування вагітності, безпечних пологів, здоров’я та розвитку дітей, зможуть підвищити кваліфікацію.

Рівненщина готова створювати середовище для розвитку дітей, заявила Юкіе Мокуо, пояснюючи намір співпраці Дитячого фонду ООН із обласною владою. Адже вже декілька років поспіль Рівненщина є одним і регіонів-лідерів за народжуваністю. До того ж дедалі більше подружніх пар погоджується на партнерські пологи.

Окрім цього, в області найнижчий відсоток жінок, які народжують у підлітковому віці та мають небажану вагітність. Відтак, Рівненщина може бути своєрідною моделлю щодо репродуктивного здоров’я для решти регіонів України, адже досягла вагомих результатів у цій сфері, резюмувала голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Даний проект - це успішне продовження співпраці Рівненщини з Представництвом ЮНІСЕФ в Україні, розпочатої у 2009 році. Зокрема, за його сприяння, обласний перинатальний центр отримав медобладнання майже на півмільйона гривень, а медики змогли підвищити свій фаховий рівень. Адже Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні є партнером Нацпроекту «Нове життя».

Також, за підтримки фонду, на Рівненщині створюється обласна мережа Тато-шкіл, на базі обласної дитячої консультативної поліклініки запрацювала «Клініка, дружня до молоді», а в селі Цепцевичі Сарненського та селі Томашгород Рокитнівського району розпочали роботу потужні сімейні центри. Загальна вартість інвестицій ЮНІСЕФ у Рівненську область становить майже 3 мільйони гривень.

Юлія ДОМАНСЬКА
 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.