Китайці планують інвестувати у Міжнародний аеропорт "Рівне"

Фото ілюстративне

Відповідний меморандум голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова обласної ради Олександр Данильчук і заступник генерального директора департаменту розвитку ринку Євразії POWERCHINA (Sinohydro) Чень Шицзюнь підписали у вівторок, 14 січня.

«Підписання меморандуму – це сигнал інвестиційному світу, що Рівненщина готова до приходу серйозних інвесторів. І саме підписання меморандуму з корпорацією POWERCHINA говорить про те, що наміри в області та інвестора серйозні. Адже – це корпорація, яка має 260 тис. працівників і входить в топ-5 найбільших компаній Китаю. Тому ми впевнені, що з їхніми зв’язками і можливостями швидше знайдемо кошти і, можливо, будемо концесіонерами для аеропорту», - зазначив Віталій Коваль.

До слова, китайська компанія займається не лише енергетичними проєктами, а уже впродовж 10 років спеціалізується на інфраструктурних об’єктах. Аеропорти, порти, автомагістралі, швидкісні залізниці, гідротехнічні споруди в 114 країнах світу. Серед найвідоміших - Міжнародний аеропорт міста Гонконг.

Це - 800 мільйонний об’єкт, який збудований на штучному острові. Також компанія взяла участь у будівництві таких проєктів: Міжнародного Аеропорту Доха, Ташкентського Міжнародного Аеропорту, Головного аеропорту в Ботсвані і Головного аеропорту в Малі. 

«Саме тому, підписання меморандуму дає надію на можливість запуску роботи Рівненського аеропорту та сприяє залученню нових інвесторів в регіон» - резюмував Віталій Коваль.

Вперше про інвестиційну привабливість регіону китайським партнерам Віталій Коваль розповів під час Західноукраїнського форуму «Розвиток та безпека місцевих доріг», який відбувся у місті Рівне на початку грудня. А вже через місяць результатом такої зустрічі стало підписання меморандуму про розвиток міжнародного аеропорту «Рівне». 

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт «Рівне» потрапив до пілотного інвестиційного проєкту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ України. В його рамках розробили інвестиційний проєкт, що має на меті залучити приватний капітал для розвитку рівненського аеропорту, який стане фундаментом для створення технократичного хабу Західної України. 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...
  • Другу добу служби прочісують ліс та околиці в пошуках жителя Вараського району

    28 03 2024, 11:21
    Другу добу тривають пошуки зниклого жителя Вараського рай...
  • На Рівненщині в ДТП загинув житель Львівщини

    28 03 2024, 10:52
    Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 бере...
  • Ще четверо воїнів з Рівненщини загинули в боротьбі за Україну

    28 03 2024, 10:07
    На Рівненщині попрощались із чотирма Героями - Романом Ма...