"Казка на білих лапах": у Рівному незрячі дітки заспівали з відомим гуртом "Піккардійська терція"

Фото ілюстративне

«Ці діти не потребують співчуття. Вони просто хочуть поділитися радістю про здійснення своєї мрії».

Такий головний меседж чарівного дійства з назвою «Казка на білих лапах» озвучив просто зі сцени соліст піккардійців Ярослав Нудик. Десятеро талановитих незрячих дітей з усіх куточків України виступили у неділю, 12 січня, на сцені Рівненського драмтеатру разом з вокальною формацією «Пікардійська Терція». Разом заспівали не лише відомі колядки, а й авторські різдвяні пісні знаменитих музикантів. Ідея «Казки на білих лапах» належить Ярославу Нудику.

Ще минулоріч діти разом з пікардійцями записали альбом з такою ж назвою. Цьогоріч усі разом вирушили у різдвяний тур. Перші два концерти  пройшли у Львові. У Рівному маленькі артисти разом з «Пікардійською Терцією» зібрали повний зал, який, доречі, підспівував знаменитим колядникам. Найменшій співачці 4 роки, це - Аріна Киркач з Харкова. Дівчинка одягнена у янголятко, просто зачарувала своїм співом рівненського глядача. І вона, і решта юних незрячих артистів виглядали зі сцени, як частина вокальної формації «Пікардійської Терції», їх ніжні голосочки гармонійно вливалися у професійний спів музикантів. Серед десяти юних артистів Іван Одейчук з Березного.

Мрію дітей співати на одній сцені з професіоналами допомагала втілювати Оксана Потимко, директор ГО «Українська спілка осіб з інвалідністю», яка опікується незрячими дітьми. Вона теж має свою мрію, щоб глядач, який прийде на концерти, подивився на людей з інвалідністю іншими очима. Адже незрячі теж можуть бути щасливими, драйвовими та креативними, каже вона.  Власне саме такими діти і показали себе на рівнеській сцені, ламаючи усі старі стереотипи. Соліст пікардійців Андрій Капраль каже, навіть якщо не всі діти стануть співаками, час, який вони провели разом – на репетиціях, концертах, стане для них точкою впевненості в тому, що вони такі, як всі.

«Вони живуть в звичайному середовищі, вони не мають почувати себе іншими, вони такі самі люди як і ми, але, можливо з глибшим баченням світу, емоцій, почуттів, ніж ми. Нам ще цього треба вчитися і ми, доречі, вчимось».

13 січня пікардійці з незрячими дітьми колядуватимуть у Житомирі, далі у, Вінниці, Дніпрі. Завершать тур у Києві 19 січня великим концертом у Жовтневому палаці. Легендарні музиканти «Казку на білих лапах» концертом не називають, кажуть, що це, радше, сеанс психотератії, і хочете ви цього чи ні, ви не забудете ще довго.


 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...
  • Амфетамін, гашиш та галюциногенні гриби: у Рівному викрили продавців наркотиків

    28 03 2024, 17:46
    21-річного уродженця Хмельниччини, жителя Рівного, поліце...
  • На Рівненщині конфісковане майно передали на потреби військових

    28 03 2024, 17:09
    Колоди різних порід дерев, бензопили, декілька ноутбуків ...
  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.