"Італія із такою медициною не вправляється рятувати хворих", - дебенчанка розповіла про коронавірус в Італії

Фото ілюстративне

Ольга Парфенюк дубенчанка, але живе в Італії ще з 2002 року,  розповіла, що зараз відбувається в Італії і як на це реагують італійці.

Ольга Парфенюк дубенчанка, але живе в Італії ще з 2002 року,  розповіла, що зараз відбувається в Італії і як на це реагують італійці.

Розповідь опублікували на сторінці Блогу "Знай більше". 

- У нас, в Італії, далі продовжується важка боротьба із короновірусом. Пік епідемії (хоча це пандемія) ще не видно. Позавчора було 368 мертвих, вчора 340. За сьогодні скажуть у вечірніх новинах. Люди насправді дотримуються суворого карантину. Вулиці пусті. Мої знайомі виставляють фото своїх міст, селищ. Великі міста, такі як Рим, Мілан, Венеція, Піза ніби повимирали. Кругом тиша і нікого. Я перекидаю ці фото, відео. Пишу коментарі у соцмережах, розповідаю людям, що не потрібно так спокійно відноситися. Бо не всі розуміють, що насправді відбувається. Особливо ті люди з сусідніх країн, до яких не постукав короновірус у двері. І нехай Господь відведе від них цю біду. Але відповідають мені грубо, із неповагою. Я зрозуміла, що ніхто не читає, не слухає новин, не цікавиться тим, що робиться у світі. А це лихо! І ми, лише ми можемо зупинити розповсюдження короновірусу суворими правилами карантину.

Я ще раз скажу - Італія із такою медициною не вправляється спасати хворих (бо ліків і вакцини нема). А що саме необхідне - апарати штучної вентиляції легень. Не хватає медсестер. Лікарі і медсестри, допомагаючий медперсонал працюють на ізнос. У лікарів і медсестер лице в ранах від пов'язок, а руки від рукавичок. Багато лікарів і медсестер днюють і ночують в лікарні, щоб не інфікувати сім'ї.

Часто вечорами через ФБ ми змовляємося і в домовлений час виходимо, хто на балкон (це у квартирах), хто на подвір'я свого дому і аплодуємо в знак подяки медикам і тим хто прцює в аптеках, в магазинах. Тому що вони ризикують і своїм здоров'ям і здоров'ям рідних. А в містах виходять на балкони і співають, щоб підтримати один одного. Ось такі обставини тут. Правда ось декілька днів назад прибув літак із китайськими лікарями і медсестрами. Доставили 1000 цих апаратів і всього необхідного. Потім ще один літак доставив необхідне. А хто допоможе Україні? Кричать за маски, що дорогі, що нема в аптеках. А що, нема рук сісти біля телевізора і пошити. В кожній хаті є кусок тканини. Я не встигла купити, за межі мого населеного пункту не можу виїхати. А тут в аптеці нема., продали. От сіла і вручну пошила і я не кравчиня. Люба Ксеню! Чим допомогти? Навіть не знаю, що сказати. Люди зрозуміють коли біда торкнеться. Але тоді кричатимуть, що в нас не допомагає влада, погана медицина.

Виставили в нас табло за сьогодні. Виявили майже 3000 позитивних, 345 мертвих, 130 виздоровіли. А завідувач великої лікарні в Бергамо сказав, що спалах вірусу може повернутися. Люди масово вмирають, церкви завалили трунами.

Я сьогодні о 19-тій поїхала в магазин. Аж страшно. Нікого, машин нема, все закрито. Лише аптека і продмаркет. А завжди тут багато молоді, прогулюються, бо тут після вечері люблять вийти, випити кави, побалакати. В барах грають в карти, більярд, слухають музику. Тишина мертва…, - з сумом про італію розповідає пані Ольга.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині судять афериста, який «продавав дрова»

    29 03 2024, 14:31
    Жертвами афериста упродовж майже тижня стали 13 жителів Р...
  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...
  • Мотоцикл, авто і велосипед: поліція повідомила деталі ДТП на Ювілейному у Рівному

    29 03 2024, 12:05
    Внаслідок автопригоди травмувався мотоцикліст.