Двоє вбивць, які закатували у Рівному жінку, хочуть вийти на волю

На фото Павло Глобін На фото Павло Глобін

Вже 7 років суд у Рівному не може поставити крапку у вбивстві рівнянки Зінаїди Римчук. Нагадаємо, у помешкання родини Римчуків на вул. Залізничній в серпні 2012 року проникли злодії. Вони задушили жінку, а вбивство намагалися замаскувати. Відтоді минуло 7 років, а судова тяганина досі триває. 

Обвинувачені у вбивсті рівнянки Павло Глобін та Павло Матюк, які усі ці роки знаходяться у рівненському СІЗО поводять себе зухвало. За  цей час у них  помінялось 10 адвокатів, сотні клопотань, вони оголошували безпідставні відводи прокурорам, перекладачу, суддям  і навіть секретарю.

Зараз дійшло до того, що вони оскаржують запобіжний захід про тримання під вартою і вимагають його скасувати.

За словами потерпілих , родини Римчуків обвинувачені у вбивсті  Павло Матюк та Павло Глобін можуть вийти на волю просто із зали суду. Родина закатованої жінки переконана, підсудні тягнуть час. Бо якщо їх засудять до п'ятнадцяти років позбавлення волі, в СІЗО вони зможуть відсидіти лише сім з половиною. Сім років вже пройшло.

Учора, Волинський апеляційний суд розглядав клопотання Павла Матюка та Павла Глобіна.

Судді вирішили перенести судове засідання, адже підсудні вимагали відводу перекладача з російської мови. Мовляв, перекладач, яка має офіційний договір з Бюро перекладів м. Луцьк не належним чином проводить переклад. Насправді, це ще одна причина для чергового затягування справи.

- Підсудні подали клопотання  щодо їх незаконного утримання у Рівненському СІЗО. Обидва не мають постійного місця проживання, Матюк крім того перебував у розшуку. Справа передана у  Волинський апеляційний суд. Чому і для чого це зроблено ми можемо лише здогадуватись. Це страшно, адже ці люди - вбивці.- розповідає Євген Римчук.

Водночас, із справою у Волинському апеляційному суді, судові засудання відбуваються і у Рівному. Попри те, що за  словами прокурорів, доказів, аби засудити вбивць жінки достатньо, суд досі не може поставити крапку у цій справі. Кожне судове засідання перетворюється на добре сплановану театральну виставу. На судових засіданнях  підсудні вигадують причини,  аби суд не відбувся  – зазвичай це погіршення здоров’я, або відсутність розуміння української мови й вимагання перекладача.

Пограбування, яке переросло у вбивство було жорстким. Як пише Четверта влада, тіло жінки виявили вогнеборці, які приїхали на виклик за кілька хвилин до опівночі. Як виявилося, під банальну пожежу зловмисники намагалися замаскувати убивство. З двору оселі також зник автомобіль «Шевроле», який згодом знайшли на вулиці Макарова. Автівку також намагалися спалити. Зінаїда Римчук та її син Євген займалися бізнесом — мали продуктовий кіоск та магазин. Відтак, спочатку однією з версій убивства правоохоронці розглядали бізнесові справи родини, однак все було простіше.

Коли злочинці дізналися, що підприємець з родиною перебуває у відпустці за кордоном, то вирішили обікрасти його дім, куди й прийшли 21 серпня о 14.00 годині. Але їхні плани порушила матір власника оселі – 64-річна Зінаїда Римчук, яка на той момент перебувала в будинку. Жінка мешкала у Городищі, але тоді у помешканні сина готувалася до повернення рідних та свого дня народження.

За словами правоохоронців, зловмисники проникли на присадибну ділянку, але в будинок так і не змогли потрапити. Вони взяли з собою електроінструменти, але не змогли відчинити двері. На цей момент жінка, що була в літній кухні, побачила й упізнала їх. Зав’язалася бійка, в результаті якої жінку задушили. Щоб перевірити, чи вона дійсно нежива, опускали її голову у каструлю з водою. Забрали в потерпілої 9 тисяч гривень, які вона перед цим зняла у банкоматі для закупки продуктів і сплати комунальних платежів і тримала при собі, та зняли з неї золоті прикраси. Тоді, щоб замести сліди, вирішили зімітувати пожежу, підпаливши літню кухню. А самі на автівці господарів виїхали з території садиби. Автівку потім також підпалили. Гроші й золото забрав один із нападників і повіз у Житомир, де мешкав.

Рідні сподіваються, що суд таки оголосить вирок і вбивць Павла Глобіна та Павла Матюка відправлять у місця позбавлення волі.


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщину прибуде другий евакуаційний потяг із Донеччини

    29 03 2024, 10:35
    Цього разу людей поселятимуть у п’яти громадах Дубенськог...
  • На Рівненщині похоронили дев'ятьох Героїв

    29 03 2024, 10:20
    Щирі співчуття рідним і близьких загиблих Героїв. Вічна п...
  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...