Баритони проти сопрано: у Рівному відбувся конкурс вокального мистецтва

Фото ілюстративне

У Рівному відбувся Всеукраїнський конкурс вокального митсецтва "Бурштинові солоспіви". Протягом 16-17 травня у Рівному змагались вокалісти з усієї України і не тільки.

У Рівному відбувся Всеукраїнський конкурс вокального мистецтва "Бурштинові солоспіви". Протягом 16-17 травня у Рівному змагались вокалісти з усієї України і не тільки.

Про деталі вокального дійства розповіла заслужена артистка України, засновниця конкурсу Наталія-Марія Фарина сьогодні, 12 червня, у Рівненської медіа-центрі. 

Як зазначила організатор, важливою подією цьогорічного конкурсу стало те, що головою журі став народний артист України, народний артист Радянського Союзу, лауреат двох міжнародних премій Греммі, лауреат Шевченківської премії, легендарний український бас Анатолій Кочерга.

До Рівного позмагатись завітали 28 учасників з різних міст України, крім того, участь взяли двоє студентів Львівської національної музичної академії ім.Миколи Лисенка академії, які родом з Китайської провінції. До другого туру конкурсу увійшли 10 учасників. 

У конкурсі змагатимуться вокалісти трьох вікових категорій. Переможцями другої премії в категорії 14 до 18 років стала рівненчанка, студентка Рівненського музчучилища РДГУ Марта Жовнір,а першої - студентка Миколаївського коледжу музичного мистецтва Вікторія Шиманська. Ще в одній номінації від 25 до 35 років першу премію здобув Жао Джін, студент Львівської національної академії ім. Миколи Лисенка. 

- Ми зробили конкурс професійного вокалу, тому що останнім часом багато уваги приділяється саме аматорському співу, естрадній музиці, але хочеться повернути славу нашому Рівному тому, що 30 років тому на нашій сцені проходили прослуховування на міжнародні конкурси. І тепер ми знову запрошуємо в Зал камерної та органної музики нових співаків. Маємо надію, що у наступному році буде ще більше заявок і ми створимо ще більше свято, ніж в цьому році, - зазначила Наталія-Марія Фарина. 

 

 

 

 

 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • У Рівному відкрили дошку пам‘яті загиблому Герою Дмитру Марцинковському

    29 03 2024, 15:00
    Меморіальну дошку відкрили сьогодні, 29 березня, на фасад...
  • На Рівненщині судять афериста, який «продавав дрова»

    29 03 2024, 14:31
    Жертвами афериста упродовж майже тижня стали 13 жителів Р...
  • На війні обірвалося життя 30-річного солдата з Рівного Андрія Любчика

    29 03 2024, 14:00
    Скорбота огортає серця родини, в яку пришла чорна звістка...
  • Сарненські патрульні виявили водія з «липовим» посвідченням

    29 03 2024, 13:31
    На Рівненщині патрульні продовжують виявляти водіїв з, йм...
  • Вогнеборці на місці пожежі знайшли тіло жителя Вараського району

    29 03 2024, 13:00
    У Вараському районі під час гасіння пожежі у приватному г...
  • Вперше у Рівному відбудеться чемпіонат зі швидкісного складання пазлів

    29 03 2024, 12:31
    6 квітня на базі Гончаренко центр Рівне пройде відбіркови...
  • Монослот Казино Онлайн: Як Грати безкоштовно та на Гроші

    29 03 2024, 12:23
    Одна із найпопулярніших платформ, на якій можна грати в р...