Відпочиваємо на Рівненщині: сплав на байдарках по р. Случ (+фото)

Фото ілюстративне

Колектив порталу «ЧаРівне.інфо» на власному прикладі демонструє - хороша робота, як і хороший відпочинок, мають бути активними.

Активний відпочинок – це не лише повне оновлення тіла, але й душевного стану. Після виснажливих робочих буднів колектив «ЧаРівне.інфо» подався у мандри. Цього разу вирушаємо у Надслучанську Швейцарію.

 

Не довго думаючи, ми вирішили, що наша подорож проходитиме річкою Случ, що простяглась аж на  450 кілометрів. Але чим долати цю нестримну течію – човном, скутером чи, можливо, катером? Ні. Ми ж за активний відпочинок, тому в цьому випадку байдарки – плавзасіб №1.

 

7.45 ранку – відправна точка. Те, що усі прийшли вчасно, було хорошим знаком. Але ось укомплектувались по-різному. Хто був у всеспорядженні – вудки, казани, теплий одяг, намети, каремати, ну а хто узяв з собою лише найнеобхідніше.

 

Погода не обіцяла нічого приємного – напередодні усю ніч йшов дощ, а тому дехто із нас уже почав сумніватися в доцільності мандрівки. Однак, колективна рішучість взяла верх. Влаштовує погода чи ні – не важливо. Вперед – за пригодами,  за враженнями!

 

Дорогою усі жартували, веселились. Настрій був піднесеним – усі передчували щось неймовірне…

 

А що ж «небесна канцелярія»? Що вона піднесе цього разу? День був, на жаль, надзвичайно мінливим, тому очікувати можна було чого завгодно.

  

Втім, хвилювання виявилися марними – лишень перетнули кордон Рівненської області, як із-за хмар визирнуло довгождане сонечко. Усі відразу зраділи, – мовляв, ну ось нарешті!

Та потім знову нагрянули хмари. Я зрозумів пізніше, що це був лише початок, адже переміни погоди супроводжували нас впродовж усієї подорожі. Забіжу наперед – на річці дощ та яскраве сонце змінювались щохвилинно.

 

Дві години минули непомітно. Близько 11-ої наша бойова команда дісталась першого пункту призначення – села Курчиця, що під Новоград-Волинським – звідси ми й розпочали свій водний рейд.

   

Але для початку потрібно було підкріпитись. Хто ж сплавляється на голодний шлунокТому дівчата узялись за приготування їжі, а хлопці направились налаштовувати транспортні засоби. 

Наш інструктор Валерій, звісно ж, розповів, як себе поводити на воді, як користуватися веслами і т.д. Утім, мушу сказати, що під час сплавляння здебільшого доводиться  діяти інстинктивно, й покладатися на власну інтуїцію.

Першими, хто вийшов на воду, наш шеф-редактор порталу, журналіст Олександр Курсик, інструктор Валерій, та наш програміст Павло Семенюк.

 

Потім - другий та третій десант. Врешті, свої сили спробував кожен. Коли вода бризкає тобі в обличчя – це дає неабиякий освіжаючий ефект. 

Коли опиняєшся у воді, не відразу розумієш, що тобі робити та за що братись. Але ж усім кортіло хутчіш усістись у байдарки – вода кликала. І ми негайно повсідались у човни.

 

Наш «титанік» під №2 відразу вирвався у лідери. Затятої конкуренції не було. Але буду відвертим – дух суперництва був присутній.

 

Найпрекраснішим в нашій подорожі, без сумніву, була природа. Ех, які краєвиди нас оточували – тихі гавані, левади, скелі, ліси – словами не передаси. Навкруги співали птахи - краса неописувана. Так би плив й дивився на цю дивовижу.

Втім, веслувати також не потрібно було забувати.

 

Перша зупинка відбулася після 5-ої години веслування. Зізнаюсь чесно – було важко. Спортивна підготовка та солдатська витримка тут стали б у нагоді.

Втомилися усі, проте за планом, треба було ще до настання темноти дістатись села Маринина. Тому ми швиденько поїли – та знову в плав.

  

Рівненщина зустріла нас черговою переміною погоди – небо знову плакало. Та потім вже традиційно з’явилось сонце – на суші таке побачиш рідко.

   

А ось що по-справжньому захоплювало, так це поліська природа, якою можна милуватись безкінечно. Тільки встигай повертати голову.

 

На фініші перед ночівлею кожен веслував щосили. На березі нас відразу оточила група підлітків. Вони дивились на нас, немов на героїв. А чому б і ні. Кожен для себе вже зробив маленький, але подвиг. Здавалось би, ось він – такий бажаний відпочинок. Та це ще не був кінець – поспочивали та й досить. 

Байдарки та весь вантаж довелось нести додаткових півкілометра. Крім того, «дружелюбні» комарі суттєво заважали пересуванню.  Та попри це, село Маринин виявилося  дуже гостинним. Господар маєтку, де ми зупинились, радо надавав нам все необхідне. Хлопці розводили вогонь та готували м`ясо, а дівчата накривали на стіл.

Цього вечора центральною темою для розмов було спільне наддосягнення – 35 кілометрів греблі по воді. З цим, власне, одне одного і вітали.

 

Для нічлігу було два варіанти: «елітний» - в будиночках або ж бюджетний – в наметах. Я обрав більш «романтичний».

 

Наступного дня  кожен з нас відчув на собі дію сонячних опіків. Назвемо це легким дискомфортом. На воді, як відомо, сила ультрафіолету куди сильніша, аніж на суші, тому «сонячною ласкою» ніхто не був обділений. Зрештою, це - чи не єдиний недолік мандрівки.

 

Ми нашвидкоруч поснідали – і знову за байдарки. Другого дня пропливли ще 7 кілометрів. Але це був не менш захоплюючий день. Ми влаштовували змагання на короткі дистанції. Обійшли унікальні місця – руїни Губківського замку XVст., Дзвонецьку гору та познайомилися з цікавими людьми.

 

Фінішу чекали усі. Коли досягнули – відразу й не повірилось.  Ми раділи, обіймались, фотографувались на згадку. Гордість перехоплювала від того, що ти це зробив.

 

Що не говори, в нас таки незвичайна природа, а люди - доброзичливі та чуйні. Україна – унікальний куточок планети, яким варто пишатись  та, безперечно, розповідати кожному про такі незвичні місця!

 

Якщо ви теж бажаєте поєднати екстремальний туризм із цікавою екскурсією та отримати незабутні враження, звертайтеся в агенцію корпоративного туризму «Світовир», яка і організувала для нас такий чарівний відпочинок!

Контактна інформація: 

 +38 096 4648835 - Олег Гетун

+38 067 9158837 - Юрій Ткачук 

+38 0362 432145

E-mail: svitovur@gmail.com
 

Детальніша інформація тут.

Денис ГРИЩУК, Оксана КРАВЕЦЬ 

Фото - Олександра Ковтунця


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...
  • Стало відомо, коли депутати Рівненської обласної ради зберуться на чергову сесію

    28 03 2024, 12:29
    Визначено дату 22-ї сесії Рівненської обласної ради.
  • У Малолюбашанську громаду завітали гості з Литви

    28 03 2024, 12:18
    На Рівненщину з візитом прибула делегація Біржайського ра...
  • Вночі у 18-річної рівнянки патрульні виявили наркотики

    28 03 2024, 11:58
    Вночі у 18-річної пасажирки авто патрульні виявили речови...