Весілля по-рівненськи: парад 12-ти короваїв

Фото ілюстративне

Рівненські молодята довели, що пишне українське весілля з унікальними обрядами та звичаями не загубилося у віках.

Шлюб — це найсерйозніша і найголовніша подія у житті закоханих. Це на все життя. Тому віддавна українці ставилися до цього виважено, відповідально. Саме так сталося у житті Василя та Марії. Рівненські молодята довели, що пишне українське весілля з унікальними обрядами та звичаями не загубилося у віках.

- Можливо комусь наша історія здаватиметься зовсім банальною, та для нас вона по особливому зворушлива і неповторна. Наше весілля проходило в європейському стилі з дотриманням всіх українських звичаїв та традицій. Після благословення нареченого батьками, він вирушив викупляти наречену. Далі з благословення батьків, ми відправились пішою ходою на вінчання. Цей обряд проходив  у церкві в якій вінчались ще мої прадід та прабабуся, дідусь та бабуся, тато і мама. Того ж дня ми закріпили свій шлюб у Рівненському РАЦСі, - розповідає наречена.- Звичайно, була присутня традиційна прогулянка та фото сесія.А далі почали святкування в ресторані «Торнадо». При вході нас зустрічали рідні, які утворили з українських рушників коридор щастя,  батьки частували нас хлібом з сіллю та медом. Завдяки професійній ведучій весілля було дуже веселим, цікавим та емоційним. Навколо панувала тепла романтична атмосфера, було запрошено народне вокально-інструментальне тріо, парад 12-ти короваїв, зняття фати, кидання підв’язки та букету, родинне коло та обряд «обжинки». Насамкінець ми влаштували для наших гостей піротехнічне шоу.

  КОМЕНТАР ВІД ВЕСІЛЬНОГО ЕКСПЕРТА - "МАЙСТЕРНІ ІДЕАЛЬНИХ СВЯТ"

- Розповідь Марії та Василя наочно ілюструє типовий розпорядок весільного дня. Зверніть увагу скільки всього наречені мають встигнути: вчасно зібратися, поїхати на реєстрацію шлюбу, потім на вінчання до церкви, виділити час на фотосесію і лише після цього на бенкет. Ми радимо усім майбутнім нареченим добре продумати сценарій свого весільного дня. Точно знати скільки часу потрібно на збирання нареченої, в якій годині має прибути весільний кортеж з нареченим, скільки часу триватиме викуп, яким чином ваші гості будуть добиратися до РАГСу чи церкви, скільки часу триватиме фотосесія, що будуть робити гості поки ви на фотосесії. На ці та інші питання ви маєте знати відповідь за тиждень до весілля. Тоді у вас ще буде час виправити недоліки.

Нагадаємо, портал «ЧаРівне.інфо» спільно з Сімейним клубом "Пузата мама" розпочинають новий весільний проект «Весілля по-рівненськи». Це – конкурс весільних фото, участь в якому можуть взяти всі одружені пари.

Надсилайте свої фотознімки, де ви щасливі, закохані та усміхнені!  Переможці проекту - троє лідерів інтернет-голосування отримають корисні подарунки від головного партнера проекту фітнес-клубу Manhattan. Усі наречені отримають корисні поради від головного експерта проекту - "Майстерні ідеальних свят".

Разом з тим,  "Майстерня Ідеальних Свят" розігрує серед учасників конкурсу  "Весілля по-рівненськи" сертифікат на стилізовану фотозйомку у рамках проекту Wedding Inspiration. (про мету проекту можна почитати тут: misagency.nethouse.ua. Весільні експерти оберуть одну пару, яка на їхній погляд найкраще справилася з організацією весілля. Основними критерієми відбору будуть гармонійний образ наречених, сценарій весільного дня та наявність родзинки свята (культурна програма, незвична ідея для фотосесії і т.д.) Бажаємо всім учасникам успіху! 

Нагадаємо, весільні фото підкріплені короткою розповіддю про стиль свого весілля можна надсилати з 24 вересня до 14 жовтня. Голосування за найкраще фото та історію триватиме з 17 до 31 жовтня.
 

УМОВИ УЧАСТІ

 

Оксана КРАВЕЦЬ 


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Цієї неділі в Органному залі відбудеться благодійна фотосесія

    28 03 2024, 16:18
    В рамках БЛАГОЯрмарку, який буде відбуватись 31 березня н...
  • Знесилений та дезорієнтований: зниклого жителя Вараського районі розшукали на Сарненщині

    28 03 2024, 15:40
    Жодних протиправних дій відносно нього вчинено не було.
  • У Рівненській ОДА шукали вибухівку

    28 03 2024, 15:05
    Сьогодні, 28 березня, близько 13:45 анонім повідомив про ...
  • На Рівненщині за минулу добу ліквідували вісім загорянь сухої трави

    28 03 2024, 14:05
    Впродовж минулої доби рятувальники Рівненщини ліквідували...
  • У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому захисникові Дмитру Марцинковському

    28 03 2024, 13:35
    29 березня відбудеться відкриття дошки пам‘яті загиблому ...
  • На Сарненщині згоріла господарча будівля

    28 03 2024, 13:00
    У Сарненському районі рятувальники ліквідували пожежу в п...