У Рівному виявлено порушення житлових прав дітей

Фото ілюстративне

У ході перевірок, рівненські прокурори продовжують виявляти численні порушення прав дітей на майно.

У ході перевірок, рівненські прокурори продовжують виявляти численні порушення прав дітей на майно, що допускають батьки, особи, які їх замінюють, органи опіки і піклування, керівники інтернатних установ унаслідок неналежного виконання своїх обов’язків щодо контролю за збереженням житла, яке належить дітям, своєчасного оформлення спадщини, отримання ними соціальних виплат, пенсій, аліментів та їх цільового використання.

З метою захисту прав і свобод маленьких громадян органами прокуратури Рівненської області вжито дієвих заходів.  Зокрема, за позовом прокуратури м. Рівне зобов’язано посадових осіб управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради призначити та перерахувати невиплачену допомогу при народженні на рахунок дитини, яка перебуває на державному утриманні.

Лише на вимогу прокуратури службою у справах дітей Рівненського міськвиконкому були вжиті заходи для передачі дитині-сироті у власність однокімнатної квартири, яка належала її матері, та оформлення опіки над цим житлом. Завдяки втручанню прокурорів Володимирецького, Рівненського, Рокитнівського районів за 7 дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, шляхом пред’явлення позовів в їх інтересах, оформлено право власності на житло.

Так, судом задоволено позов прокурора Рівненського району про визнання недійсним договору купівлі продажу нерухомого майна та повернуто матері та її трьом неповнолітнім дітям житловий будинок, що був незаконно відчужений на підставі підробленої довіреності від імені власниці та без відповідних дозволів органів опіки та піклування.

Загалом, органами прокуратури Рівненської області торік поновлено права понад 3 тисяч дітей, в тому числі захищено майнові і житлові права близько сотні маленьких громадян, на їх користь відшкодовано майже 1,8 млн. грн. пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. За документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 207 посадових осіб органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролю.

 

 

прес-служба прокуратури Рівненської області


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • Рівненські медики екстренки розповіли про чергову успішну реанімацію

    18 03 2024, 20:34
    17 березня в 11:05 на лінію 103 надійшов виклик від 71-рі...
  • На Сарненщині сталася смертельна аварія

    18 03 2024, 19:27
    Внаслідок ДТП загинув пасажир легковика.
  • Двоє костопільчан зберігали психотропи

    18 03 2024, 18:26
    Їх викрили поліцейські.
  • На Рівненщині повідомлено підозру чоловіку через незаконний промисел бурштину

    18 03 2024, 17:33
    У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слід...
  • На Сарненщині вчергове виявили незаконних бурштинокопачів

    18 03 2024, 17:02
    Всюдихід, мотопомпи та бурштин: старателів під час незако...
  • «Буде двічі більше хороших «ванюшек, альошек і нікалаш»: потрібні донати на дрони

    18 03 2024, 16:33
    У Рівному волонтери виготовляють дрони. «Залізних пташок»...
  • Рівне проведе в останню путь 21-річного воїна «Каркаде»

    18 03 2024, 15:41
    Він міг би продовжувати вчитися, вести боротьбу через мис...