У Рівному відкриється виставка дитячих коміксів

Фото ілюстративне

Сьогодні, 4 лютого, у вівторок, об 11:00 у школі-ліцеї №2 міста Рівного (вул. 24 Серпня, 2) відбудеться відкриття виставки.

Зі Швеції повернулась виставка коміксів українських учнів про сталий розвиток.Сьогодні, 4 лютого, у вівторок, об 11:00 у школі-ліцеї №2 міста Рівного (вул. 24 Серпня, 2) відбудеться відкриття виставки.

Розпочався всеукраїнський тур вернісажу коміксів на тему сталого розвитку, авторами яких виступили учнів з усієї України. У своїх коротких мальованих історіях діти зображають героїв, які на своєму шляху розв`язують актуальні на сьогодні проблеми раціонального використання ресурсів, екодружнього та відповідального стилю життя.

“У Рівному вернісаж триватиме до сьомого лютого. Запрошуємо усі школи та мешканців міста завітати до нас. Окрім виставки, гості заходу ознайомляться з досвідом ліцею в програмі освіти для сталого розвитку”, розповів директор НВК №2 "Школа-Ліцей" м. Рівного Андрій Нагорний.

На виставці представлено понад 25 найкращих учнівських робіт з усієї України, що брали участь в українсько-шведському проекті “Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів”. Першими вернісаж побачили мешканці Швеції, де він проходив з 3 по 14 грудня 2013 року у публічній бібліотеці Стокгольму.

“Важливо, що у всіх коміксах, які намалювали діти, завжди є надія і вихід із проблемної ситуації, а не приреченість. Це було однією із наших цілей – надихнути дітей та показати, що вихід завжди є. У Стокгольмі виставка пройшла на ура. Загалом малювання коміксів у Швеції це ціла традиція. Ми запозичуємо цей досвід вираження ідей у коротких мальованих історіях для роботи учителів з учнями”,координатор проекту Тетяна Ремех.

З Рівного вернісаж відправиться у Тернопіль, потім у Білу Церкву, Черкаси, Миколаїв, а завершиться тур у Київ. Загалом у кожному місті виставка триватиме впродовж тижня та супроводжуватиметься різними заходами.

У Рівному виставка коміксів приходить за підтримки Управління освіти та науки РОДА. Проект "Сприяння відповідальному способу життя через малювання коміксів” реалізує в Україні організація "Вчителі за демократію та партнерство" спільно з міжнародною мережею освітніх організацій «Глобальний план дій» (GAP).

 

 

Оксана КРАВЕЦЬ


На Щасливому (Запис низ)

Новини по темі:

  • 99 ракет і дронів:уночі росіяни вдарили по електростанціях в кількох регіонах України

    29 03 2024, 10:00
    У ніч на 29 березня російській війська атакували ракетами...
  • В Костопільській лікарні призначили нову керівницю

    29 03 2024, 09:47
    29 березня колективу Костопільської багатопрофільної ліка...
  • У Рівному медики швидкої врятували чоловіка, в якого раптово зупинилось серце

    29 03 2024, 09:10
    Медичної допомоги потребував 74-річний чоловік, який про...
  • У Рівному стали відомі прізвища переможців конкурсу «Учитель року-2024»

    29 03 2024, 08:11
    Четверо наших педагогів увійшли до фіналу І туру всеукраї...
  • Завтра у Рівному очікують дощову погоду

    28 03 2024, 20:06
    Завтра атмосферний фронт із заходу Європи зумовить коротк...
  • Шантажував і примушував до проституції: поліцейські затримали сутенера з Рівного

    28 03 2024, 18:31
    За даними слідства, щоб втягнути жінок у проституцію чоло...
  • Заступник Секретаря РНБО побував з робочою поїздкою на Рівненщині

    28 03 2024, 18:26
    Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і о...